PEVAČICA Snežana Berić, poznata kao Ekstra Nena, promovisala je u sredu u klubu RTS svoj 12. album - "Marioneta" koji je, posle desetogodišnje diskografske pauze, objavila u decembru za PGP RTS. Predstavnica Jugoslavije na "Pesmi Evrovizije" 1992. u Malmeu, sa numerom "Ljubim te pesmama", Nena se tokom karijere ogledala u mnogim žanrovima. Ostavila je trag i u svetu glume, književnosti, ujedno je i profesor na Univerzitetu "Megatrend".

- Pišući tekst za naslovnu pesmu, smatrala sam da smo svi mi, na neki način, marionete u stvarnosti u kojoj živimo - objašnjava Nena. - Gledam, međutim, život sa pozitivnije strane, pa čak i to što smo marionete posmatram kao igru.

Album je, veli pevačica, komercijalniji u odnosu na njena prethodna izdanja.

- Sve pesme je komponovao Ivan Akulov, Rus po rođenju koji ne živi ovde - naglašava Snežana - Radio je sa svojim timom muzičara sa Konzervatorijuma u Moskvi. Milena Ludajić je napisala bitne delove nekih tekstova, a onda sam ja to malo "obojila", da imaju svi srećan kraj. Smatram da naš život ne treba da prolazi u suzama. Može dopola, a posle - uz malo smeha.

Pročitajte još - Ekstra Nena: Naši problemi su higijena, samopoštovanje i predrasude

Nove pesme, kaže, dolaze iz njenog srca.

- I Ivanova muzika, i Milenini i moji tekstovi idu iz dubine duše. Autobiografski su. Ovo je nešto kvalitetno. U eri svega što nas okružuje, mislim da je to jedan mali doprinos kulturi Srbije i Beograda. Da pokažemo da možemo i na ovaj način, i da ne potcenjujemo više publiku.

Berićeva je, nabrajajući saradnike, posebno istakla reditelja spotova i autora fotografija, Dejana Milićevića, koji je uzvratio lepim rečima, ističući da je njegova afirmacija počela upravo 1992, kada je slikao Ekstra Nenu. Javno je prikazan i prvi spot s novog albuma, za numeru "U hladnoj vodi".

Suzana Mančić i Vlada Graić

"BEOVIZIJA" SVE IZNENADILA

ZA mnoge je bilo veliko iznenađenje što Ekstra Nena, pevajući "Još ti čujem glas", prošle godine nije ušla u finale "Beovizije".

- I naš ceo tim je bio iznenađen, ali, pretpostavljam da su to bile neke igre RTS - bez uvijanja će, za "Novosti", pevačica. - Nemojte da se čudite što izgovaram stvari kakve jesu. Posle toga ne može da bude nikakvih posledica, jer pričam istinu. Razumem da se organizuje nešto da bi neko išao na "Evroviziju", to je sve u redu, ali morate da pokažete poštovanje prema određenim ličnostima koje to zaslužuju. Nadam se da će ove godine na "Evrosong" da ode najbolja pesma.