HARI I MEGAN OSTALI BEZ TITULA: Više nisu kraljevska visočanstva

Novosti online

18. 01. 2020. u 20:11

Princ Hari i Megan više neće moći da koriste titule "njihovo kraljevsko visočanstvo", niti će dobijati novac iz javnih fondova za dužnosti članova kraljevske porodice

ХАРИ И МЕГАН ОСТАЛИ БЕЗ ТИТУЛА: Више нису краљевска височанства

Megan i Hari, AP PhotoMatt Dunham

Princ Hari i Megan više neće moći da koriste titule "njihovo kraljevsko visočanstvo", niti će dobijati novac iz javnih fondova za dužnosti članova kraljevske porodice, saopšteno je iz Bakingemske palate.

Kako prenosi BBC, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli su da nameravaju da nadoknade novac za popravku Frogmora, kuće koju su koristili, a ona će ostati njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Par takođe više neće formalno predstavljati kraljicu. Ova odluka doneta je nakon što su Hari i Megan saopštili da se povlače iz kraljevskog života i žele da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

U najnovijem saopštenju kaže da je zadovoljna jer je nakon "višemesečnih kontroverzi i nagađanja" pronađen konstruktivan put za njenog unuka i njegovu porodicu.

"Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire, i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodica. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života", poručila je Elizabeta II.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Naivni Gedža

18.01.2020. 20:36

Baba se obezbedila da je ubuduće ne brukaju nekim postupcima. Sada su obični građani o čijem ponašanju ne mora da brine.

Lola

19.01.2020. 01:19

@Milutin - Upravo tako. I kraljica i princ Carls ce i dalje da ih finansiraju. Bajka o samostalnosti, a nastavlja da bude izdrzavano lice. I nije neki princ.

Kalesu

19.01.2020. 15:58

@Milos - Monarhije postoje i u 21. veku, a neke su vrlo uspešne i bogate zemlje. S tom činjenicom ostaje i etikecija, koja se u obraćanju članovima porodica monarha koristi. Stvar tradicije, bon-tona i vaspitanja, ne vremena u kom živimo.

Nen

19.01.2020. 16:07

@Milos - Mozda ona "kraljevska visocanstva" koja postoje u drzavnom uredjenju koje se zove Kraljevstvo i kojim upravlja monarh.Isto kao sto je Srbija Republika i ima svog šefa države tj Predsednika. Edukujte se molim Vas, bar malo.