GRUPA "Dram" predstavila je juče u klubu RTS u Beogradu debitantski album "Nećemo promeniti svet" (PGP RTS) sa 10 autorskih pesama. Članovi sve popularnijeg sastava sami sebe definišu kao "jedini indi-gas bend trenutno u Srbiji".

- To je novi žanr koji je sinonim za našu muziku - vele oni. - Zvuk je baziran na glavnom vokalu, ali i vokalima generalno, pošto svi pevamo u bendu. "Jurili" smo taj novi zvuk, koji je sada u ekspanziji u svetu, kao i retro zvuk električnih klavira koji se može najviše čuti u pesmi "Sami". Tu je i bas gitara - žila kucavica benda, bubanj koji je obojen elektro-motivima, a atmosferične gitare često znaju da iskoče u prvi plan.

Oni još dodaju:

- U svim pesmama bavimo se pitanjem ljubavi, govorimo o stvarima koje nas okružuju. Kada si u dvadesetim godinama, sigurno je da će ljubav biti najvažnija i najinspirativnija tema. Uradili smo koncept albuma, pesme su povezane, provlači se slična emocija.

"Dram" čine gitarista i pevač Stefan Aćimović, klavijaturista Marko Arizanović, basista Branko Dimitrijević i bubnjar Pavle Savić.

- Hvale nas na društvenim mrežama, šalju poruke da smo super - dečački iskreno će za "Novosti" Aćimović.

PROČITAJTE JOŠ: Novi album AC/DCPremijerno je najavio za naš list:

- Imaćemo koncert 21. marta 2020. u Domu omladine Beograda, sala "Amerikana". "Polomićemo kičmu" da dovedemo ljude, ali, odlučili smo se na to.

Stefan već nekoliko godina svira i u čuvenoj grupi "Babe".

- To mi pomaže da steknem iskustvo. Kad mi Žika kaže: "Pomeraj se više na bini", ja počnem da se pomeram i da skačem (smeh).