Kultna srpska grupa Sanja Ilić i "Balkanika", održaće 20. marta koncert u Kombank Dvorani u Beogradu, kojim će započeti obeležavanje dvadesetogodišnjice postojanja.

Dve decenije prošlo je od izlaska albuma “Balkan 2000”, koji je na scenu doneo kompozicije koje su postale najlepši reprezent kulturne baštine ovih prostora.

Koncert će biti omaž pomenutom albumu, ali i svim projektima kojima su “Sanja Ilić & Balkanika” tokom prethodnih godina pomerali granice muzike i stvaralaštva. Zvuk koji neguju, a koji je spoj snažnih ritmova Balkana i elemenata svetske muzike, postao je prepoznatljiv i van granica naše zemlje. Kompozicije “Simonida”, “Hilandar”, “Dolina suza”, “Plava ptica” stekle su kultni status u našem narodu, dok publika u Beogradu dugo vremena nije imala prilike da ih čuje uživo, zbog čega će ovaj koncert biti jedinstveno emotivno i muzičko putovanje za sve ljubitelje kvalitetnog zvuka.

Pročitajte još - Sanja Ilić i "Balkanika": Naša misija je ostvarena

Grupa je uspešno predstavljala našu zemlju na Pesmi Evrovizije 2018. godine, plasiravši se u finale najvećeg evropskog muzičkog takmičenja. Pesmom “Nova deca” na kvalitetan i autentičan način skrenuli su pažnju na Srbiju i naše kulturno nasleđe. Sa istom željom da se publici pruži kvalitetan sadržaj, dobra muzika i prave vrednosti, biće realizovan i beogradski koncert.

Srećan sam što ćemo baš 20. marta u Beogradu obeležiti 20 godina karijere. Biće to koncert koji ćemo spremati sa posebnom pažnjom, pun iznenađenja za publiku. Emocije i dobra muzika neće izostati.” rekao je Sanja Ilić za Novosti Online.