Njegovo ime je Džan Jaman. On je trenutno najplaćeniji i najpopularniji glumac u Turskoj. Za njim žene bukvalno seku vene, policija ga tokom gostovanja sprovodi do odredišta, na stotine obožavatelja(da,ima i muškaraca) ga čeka ispred hotela, stana, na mestima gde izlazi. On ne glumi zvezdu, vrlo je skroman, a korene vuče sa Kosova.

- Često novinari kažu da sam iz Albanije. Moj deda je živeo u Prištini gde se i rodio. Nikada nisam bio tamo, ne poznajem jezik. Moji roditelji su rođeni u Istambulu baš kao i ja - rekao je jednom prilikom Džan.

Džan je rođen 8.novembra 19879. godine kao jedino dete Guven i Gulden Jaman. Celog života mu je baza bila u Istanbulu. Njegovi roditelji su se razveli, ali su i danas veoma bliski. Završio je Italijansku gimnaziju, gde je bio najbolji u klasi. Posle toga je diplomirao na Pravnom fakultetu i poseduje advokatsku kancelariju. Ipak, sudbina ga je odvela na drugu stanu - glumu.

Slavu je stekao sa poslednjom serijom "Erkenci kus"(Prica Ranoranilica). Džan je dobio ulogu u ovoh hit romantičnoj komediji. Za njim je svet bukvalno poludeo. Njegova lista gostovanja je popunjena mesecima unapred. Nedavno je boravio u Italiji, Španiji gde je video da je njegova popularnost "prevršila sve mere".

- Bio sam u Rimu. Veoma sam bio iznenađen kada mi je menadžer hotela reko da me ispred čekaju fanovi. Pogledao sam kroz prozor. Nisam mogao da verujem. Bilo ih je na stotine. Znate šta sam uradio, izašao sam ispred i slikao se satima sa njima. Nije mi bilo teško, uživo sam u tome, sreća je da me ljudi toliko vole.

Situacija u Španiji je bila dramtičnija. Kada se pojavio na aerodromu, sačekala ga je ista slika kao u Rimu, ali ovog puta je morala da interveniše policija, jer su obožavaoci blokirali aerodrom.


- Zahvaljujem se svima koji su danas došli na aerodrom, ali procedura je bila takva da nisam mogao da se fotografišem sa vama. Izvinite - napisao je Džan na svom Instagram profilu.

U Španiji je učestvovao u ukupno 14 televizijskih kanala, a poznati španski glumac Havijer Bardem je strpljivo čekao da se upozna sa čuvenim Džanom.

Džana je inače E!News proglasio za najpopularnijeg muškarca u 2019.godine. U Turskoj je takođe pobrao sva moguća priznanja, a on svi slavu , kako kaže, duguje jednoj ženi - Demet Ozdemir.

Upravo lepa Demet je zaslužna jer je Džan tamo gde je danas, na listama najbolji od najboljih. Ova turska glumica mu je bila partnerka u "Ranoranilici", o njihovoj glumi se ove godine najviše pisalo i pričalo, a mnogi turski kritičari kažu da takav par, sa takvom hemijom skoro nije viđen u gradu na Bosforu. Tokom snimanja hit serijer, Džan je otpočeo romansu sa Demet. Njih dvoje su fotografisani svuda, ali nikada nisu javno hteli da priznaju svoju ljubav.

- Hvala svima koji su glasali da budem najbolji glumac ove godine. Posebno hvala Demet Ozdemir. Od sada, sve buduće nagrade koje budem dobijao pola će pripadati njoj. Hvala ti što te imam - rekao je Džan kada je dobio Pantenovu nagradu za najboljeg glumca godine.

Demet ga je posmatrala iz prvog reda i slušala njegov dirljiv govor, a njene suze u oku su punile danima novinske stupce u Turskoj.

Turski reditelj, Cagri Bajrak, tvrdi da je Džan pomutio slavu i čuvenom Buraku Ozčivitu(Bali beg iz serije "Sulejman Veličanstveni"), kao i mnogim drugima. Džan, zahvalnost duguje i cagriju jer je upravo on namirisao da će Jaman i Demet biti savršen spoj. Nije pogrešio.

Džan je pre "Ranoranilice" imao uspeha i u ostalim serijama. Karijeru je počeo "Gönül İşleri", pa su se nizale serije "İnadına Aşk", "Hangimiz Sevmedik", "Dolunay".

Demet i Džan nižu uspehe, njih dvoje su oborili sve rekorde po broju pratilica na društvenim mrežama, takođe vodeće firme u Turskoj su unajmili upravo ovaj par da ih reklamira. Gde god se pojave,izazivaju veliku pažnju, ali svoju privatnost drže daleko od očiju javnosti.