Cunetova želja sad je ispunjena: Promovisan album ćerki Predraga Gojkovića, Katarine i Nataše (FOTO)

M. Ćunković

20. 11. 2019. u 00:20

Цунетова жеља сад је испуњена: Промовисан албум ћерки Предрага Гојковића, Катарине и Наташе (ФОТО)

Cune Gojković, foto V.Danilov

Na matrice Cunetovih neprolaznih pesama nasnimljeni su vokal njegovih ćerki

NESVAKIDAŠNjI album "Ko lepi san" (PGP RTS) Katarine i Nataše Gojković, ćerki velikana narodne muzike Predraga Cuneta Gojkovića koji nas je napustio 2017. godine, predstavljen je u utorak u klubu RTS. Na matrice Cunetovih neprolaznih pesama nasnimljeni su Katarinin i Natašin vokal, i tako je, makar posthumno, na ovaj način ispunjena želja velikog umetnika koja se nije, nažalost, realizovala za njegovog života - da snima zajedno sa ćerkama.

Vidno izbuđena, ali i srećna zbog izlaska diska, Katarina Gojković se zahvalila direktoru PGP RTS Vladimiru Graiću što je na ovaj način ovekovečeno dugogodišnje prijateljstvo dveju porodica. Popularna Kića je, u sestrino i svoje ime, između ostalog rekla:

- Ovim albumom smo Nataša i ja trajno ovekovečile ispunjenje očeve želje i s radošću ćemo je podeliti sa svima koji slave život i ljubav, u svim njenim oblicima i cene značaj muzike za kvalitet naših života. Među nama se pojavio anđeo koji je sestri i meni ispunio san, a mom ocu želju.

Ove reči glumice odnose se na Vladimira Vavu Horovica, novosadskog advokata i Cunetovog velikog prijatelja, koji je idejni tvorac projekta.

Pročitajte još - Cune Gojković: Moje pesme su moj život

- Pozvao me je i predložio da na Cunetovu muziku nasnimimo vokale Nataše i Katarine i na taj način ostvarimo neostvarenu želju njihovog roditelja - ističe pijanista i kompozitor Aleksandar Saša Dujin, najbliži saradnik sestara u stvaranju albuma. - Ključni problem je bio odabrati pesme, koje su po kvalitetu bile dovoljno dobre da se na njih nasnime vokali i kasnije obrade i finalizuju, a da u isto vreme budu odabir najboljih pesama iz Cunetovog opusa.

Dujin je nastavio:

- Mnogo rada je bilo potrebno da se sve usaglasi, ali kada sagledam sa ove vremenske distance, za mene je najvažnije što sam najiskrenije i najbolje što sam mogao, zajedno sa njegovim ćerkama, napravio muziku koja je ponovo oživela pesme što spadaju u deo kulturne baštine ovih prostora.

Nataša Gojković, Aleksandar Dujin, Bilja Krstić, Nikola Rackov i Katarina Gojković Foto N. Skenderija

Profesor Nikola Rackov se, u svom stilu, prisetio brojnih anegdota tokom višedecenijskog drugovanja sa Cunetom, ponosno istakavši svoju inicijativu za održavanje prvog Gojkovićevog solističkog koncerta na Kolarcu 2003. godine. Bilja Krstić, koja je na albumu "Svod" sa "Bistrikom" upravo Cunetu posvetila pesmu "Evo srcu mome radosti", nostalgično je spomenula da je Predrag Gojković bio omiljeni pevač u njenoj porodici, i da je od njega dobila zlata vredne savete, poput onog da ne peva više zabavnu muziku, već da se fokusira na etno.

Spomenuto je da ovakav album jeste jedinstven za našu scenu, ali da se u svetu tako nešto radilo kad su u pitanju Frenk Sinatra, Net King Kol... Promociji diska su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz sfere muzike i glume - Nikola Čuturilo Čutura, Vidoja Božinović Džindžer, Saša Lokner, Miša Mijatović, Nenad Ćirić, Vladan Dujović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije