„Yagull“ i Lena Kovačević u Narodnom muzeju

D. ĆIRIĆ

05. 08. 2019. u 18:05

„Yagull“ и Лена Ковачевић у Народном музеју
Beogradsku publiku 21. avgusta očekuju poznate filmske numere u posebnom aranžmanu, kao i internacionalni evergrin klasici
BEOGRAD krajem leta očekuje poseban muzički događaj, koncert dua iz Njujorka „Yagull“, uz specijalno gostovanje Lene Kovačević, 21. avgusta u Narodnom muzeju u Beogradu, pod nazivom „Njujork – Beograd – Tokio“.

Yagull” je njujorški instrumentalni, akustični multižanrovski duo, koji čini par kompozitora, producent i gitarista Saša Marković, Beograđanin koji od 2001. živi u Njujorku, i pijanistkinja, Japanka, Kana Kamitsubo.

Od 2012. godine “Yagull” je snimio četiri albuma u saradnji sa njujorškom izdavačkom kućom “MoonJune Records”. Albumi su naišli na odličan prijem kod mnogobrojnih medija, uz recenzije na više od dvadeset jezika (Time Out New York, All About Jazz, Jazz Music Archive) i mnogih drugih. Njihov zvuk je baziran na gitarsko-klavirskom duetu, uz povremenog gostujućeg muzičara.

PROČITAJTE JOŠ - Lena Kovačević: Sav život može da stane u jedan kafe

Na prva dva albuma, “Films” (2012) i “Kai” (2015), nazvan po Kaninom i Sašinom sinu, gostovali su muzičari iz više od deset zemalja sveta i različitih muzičkih žanrova, od klasičnih do džez, bluz, vorld i rok instrumentalista. “Yagull” je kao duo imao zapažene nastupe u Njujorku u dvoranama “Steinway Hall” i “National Opera Center”. Novi album “Yuna”, izašao u decembru 2018, naišao je na odličan prijem kritike. Rasprodati nastupi u Japanu ovog proleća su Kanu i Sašu predstavili novoj publici koja ih je dočekala sa velikim entuzijazmom.

Beogradsku publiku 21. avgusta očekuju poznate filmske numere u posebnom aranžmanu, kao i internacionalni evergrin klasici, koje će izvoditi Lena Kovačević.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)