BIVŠI BAJAGIN BUBNJAR DANAS LEČI POLA HOLIVUDA: Prema njemu je snimljena serija Doktor Haus, on nikada ne korisit lekove

Novosti online

06. 07. 2019. u 18:45

Doktor Tomas Pečner je svetski priznati dijagnostičar, naučnik i profesor, jedan od pionira primene kvantne fizike u medicine i jedan od pionira doktora klovnova

БИВШИ БАЈАГИН БУБЊАР ДАНАС ЛЕЧИ ПОЛА ХОЛИВУДА: Према њему је снимљенa серија Доктор Хаус, он никада не корисит лекове

Foto:Tviter Annette Auch-Schwelk

Doktor Tomas Pečner je svetski priznati dijagnostičar, naučnik i profesor, jedan od pionira primene kvantne fizike u medicine i jedan od pionira doktora klovnova.

Doktor Tomas Pečner, bivši bubnjar Bajage i instruktora, danas leči pola Holivuda a bio je inspiracija za televizijsku seriju i lik doktora Hausa.

Govorio je o odrastanju u Beogradu u svom životnom putu.

Pečner je studirao i doktorirao medicinu u Beogradu, on je Nemac rođen u Beogradu, zvao se Goran i Tomas i postao je inspiracija za čuvenu američku seriju Dr Haus.

- Ja sam srećan i ponosan što sam ovde srećan i odrastao, više volim burek sa jogurtom nego bilo koje nemačko jelo - kaže Tomas Pečner.

U najnezgodnije vreme na ovim prostorima nosio je nemačko ime i učio je o zlodelima nemačkog okupatora za vreme Drugog svetskog rata.

- Jednom sam pitao oca zašto su svi na ić a ja na er, a on je rekao to je zato što smo mi Nemci, rekao sam da ne želim da budem Nemac, jer kad god smo se igrali kuće Partizana i Nemaca niko nije hteo da bude Nemac.

Detinjstvo ga vezuje za Radničku ulicu i Šećeranu, gde mu je otac radio kao ratni vojni zarobljenik, sve dok mašine nisu počele da proizvode šećer. Posle karijere umetnika i preduzetnika, upisao je medicinu samo da bi razumeo uzrok karcinoma koji muje konstatovan.

U Srbiju se vratio posle gotovo 40 godina, na mesto gde je proveo dane svoje mladosti.

- Arhitektonska škola je bilo nešto veoma važno i specijalno u mom životu, ne samo zbog školovanja već zbog čitavog "paketa" tih nastavnika, profesora, majka Dane, razredne koja je predavala srpski - priseća se Pečner.

Tomas Pečner je danas svetski priznati profesor, naučnik, dijagnostičar, začetnik kvantne grane u medicini i jedan od pionira doktora klovnova, čovek koji stalno ide u krizna područja i koji bolest može da konstatuje na vašem licu. U svojoj tridesetogodišnjoj praksi nikada nije koristio lekove.

- Danas deci kad imaju temeperaturu stavljaju čepić u guzi, niko se više ne seća obloga o sirćeta. Postavlja se pitanje ko je zdrav čovek, onaj kome je dobar rendgenski snimak, a on je recimo masovni ubica, treba postaviti kosmičku dijagnozu, odnosno gledati i duhovnu i mentalnu stranu pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije