Odlazak Srpkinje koja je zavela Bonda

V. M. P.

08. 04. 2019. u 20:30

Одлазак Српкиње која је завела Бонда

„Iz Rusije sa ljubavlju“ Intagram/007

Glumica Nađa Redžin, poznata po 007 filmovima, preminula u 87. godini

JEDINA Srpkinja kojoj je pošlo za rukom da zavede tajnog agenta Džejmsa Bonda, glumica Nađa Redžin, koja je uz Šona Konerija igrala u filmovima "Iz Rusije sa ljubavlju" i "Goldfinger", preminula je u 87. godini.

Nađa je rođena 2. decembra 1931. u Nišu kao Nadežda Poderedžin, diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a glumačku karijeru je započela kao student. Isprva je igrala u niskobudžetnim jugoslovenskim i nemačkim filmovima, pre nego što se pedesetih sa suprugom preselila u Englesku, gde je dobila uloge u dva 007 ostvarenja, iako nije govorila engleski jezik. Na velikom platnu debitovala je 1963. u filmu "Iz Rusije sa ljubavlju", kao ljubavnica Kerima Beja, saradnika Džejmsa Bonda i šefa stanice M16 u Turskoj. Nađa je 1964. igrala Bonitu, trbušnu plesačicu u noćnom klubu "El skorpio" u Meksiku, koja Bondu postavlja zamku.


PROČITAJTE I: Kako je Bond postao 007


Na početku filma on je prati u kupatilo i njih dvoje počinju strasno da se ljube, ali njoj zasmeta njegov pištolj. Bond ga ostavlja i nastavlja da ljubi Bonitu, pre nego što ih prekine naoružani napadač. Kasnije se otkriva da Bonita radi za gospodina Ramireza, krijumčara heroina. Govoreći o ulozi Bonite, Nađa je za magazin "007" svojevremeno rekla:

- Nisam imala časove plesa, ali mi je jedna dama pokazala kako da koristim kastanjete. Imala sam predivan kostim. Izašla sam iz kade, poljubili smo se, Koneri me je onda odgurnuo i to je bilo to! Meni je sve bilo zabavno, nisam to shvatala ozbiljno. Iskreno, bila sam postiđena kada su mi nadenuli titulu "Bondova cica", jer su u pitanju bile sporedne uloge.

Nakon 007 filmova, Nađa je počela da glumi u nekoliko britanskih TV emisija, među kojima su "Šou Benija Hila" i "Osvetnici". Tokom sedamdesetih je čitala i odabirala filmske scenarije za produkcijske kompanije, a osamdesetih je sa sestrom osnovala izdavačku kuću i provela veći deo života pišući.

Goldfinger“ YouTube

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DOK

09.04.2019. 01:20

Treba jos navesti da je otac bio profesor u Kragujevackoj gimnaziji i da je streljan sa ucenicima 1941g.Nemci su mu nudili slobodu. on ih je naravno odbio recima "Ja delim sudbinu mojih ucenika" Veliki covek, veliki Rus!