Suze sa lekarskog recepta

V. N.

11. 12. 2018. u 06:26

"Neverne bebe" komponovale muziku za poslednju pesmu Neše Leptira

Сузе са лекарског рецепта

Foto T. Ćirić / "Neverne bebe" udahnule život Nešinoj pesmi

SUTRA tačno u podne, na "Jutjubu" i Radiju S premijerno će biti emitovan spot za poslednju pesmu Nenada Radulovića, svima znanog kao Neša Leptir, frontmena beogradske grupe "Poslednja igra leptira", tekstopisca i glumca nekadašnjeg "Indeksovog radio pozorišta". Reč je o dirljivoj numeri "Suze sa zvezda padaju", koju je Neša napisao u februaru 1990, u bolnici, na lekarskom receptu, malo pre nego što će izgubiti bitku sa opakom bolešću.

Porodica Radulović je 28 godina čuvala ovu pesmu, koja počinje stihovima "Kao poslednji poziv za san, kao nebo kad izgubi dugu, u mojoj glavi fališ ti, sve jače", jer Neša nije stigao da napiše melodiju za nju. Sada je to učinila grupa "Neverne bebe", čiji je vođa Milan Đurđević bio Nešin prijatelj.

- Tekst sam prvi put pročitao u Lajkovcu, tokom večeri na kojoj su "Neverne bebe" svirale u Nešinu čast - izjavio je Đurđević. - Pesma je u stvari pobeda života u odnosu na sva iskušenja oko nas, a sa druge strane vraćamo se suštinskoj temi - večnoj ljubavi koja mora da pobedi. Moramo da odledimo srca i shvatimo da život postoji samo ako volimo nekog. Dnevnopolitičke prilike su nam nametnule potpuni otklon emocija. Moramo se vratiti suštinskim autoritetima, ljudima koji su ostavili neko delo iza sebe, a Neša je ostavio veliki trag.

Željko Radulović čuva uspomenu na brata / Foto V. DanilovŽeljko Radulović za svog rođenog brata Nešu kaže da mu je životna misija bila da nesebično deli ljubav sa ljudima oko sebe, a njegova misija je da ono što je ostalo nedorečeno, podeli dalje.

Glumac Bojan Perić u spotu za "Suze sa zvezda padaju" nosi Nešinu jaknu od teksasa, njegove farmerke i crvene patike, čita njegovu "Tibetansku knjigu mrtvih" (poslednju koju je Radulović čitao u bolnici), obilazi njegova omiljena mesta i simbole nekog srećnijeg Beograda.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)