Povratak Korni grupe

V. N.

19. 10. 2018. u 07:57

Kornelije Kovač ponovo okupio stari bend

Повратак Корни групе

BEOGRADSKA "Korni grupa", jedan od najuspešnijih sastava zaslužnih za razvoj jugoslovenskog rokenrola, održaće povratnički koncert 30. novembra u Sava centru (karte od 1.500 do 2.800 dinara). Osnovao ju je daleke 1968. klavijaturista Kornelije Kovač. Najveći hitovi bile su im pesme "Trla baba lan", "Etida", "Ivo Lola", "Pastir i cvet", "Put na istok"... a 1974. predstavljali su Jugoslaviju u Brajtonu na "Pesmi Evrovizije" sa kompozicijom "Moja generacija".

- Smatrao sam da "Korni grupa" treba da se vrati na scenu, jer danas ne čujem da iko svira išta slično onome što smo mi radili - kaže Kovač. - Imam energiju i ambiciju da radim i našao sam saradnike. Sada je trenutak kada možemo ponovo da potvrdimo svoje mesto u muzici i da dostignemo nivo koji je nakada imala "Korni grupa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Neško

19.10.2018. 15:51

To svakako nije ni originalna a ni najbolja postava Korni Grupe. Nema u postavi Vladimira Furduja, Bojana Hrelj(a)ca, Dušana Prelevića, Zlatka Pejakovića, Zdravka Čolića, Dalibora Bruna... Bilo bi extra da sviraju (i pevaju) svi koji su prošli kroz Korni Grupu a koji su (naravno) još uvek živi. Tako bi koncert bio kompletna uživancija za sve fanove Korni Grupe.