ODLAZAK ČOVEKA VELIKOG SRCA: Sahrana pevača Sinana Sakića u ponedeljak na muslimanskom groblju u Loznici

V. Mitrić

03. 06. 2018. u 09:44

Lozničani oplakuju estradnog pevača Sinana Sakića

ОДЛАЗАК ЧОВЕКА ВЕЛИКОГ СРЦА: Сахрана певача Синана Сакића у понедељак на муслиманском гробљу у Лозници

Foto: N.Skenderija

NE samo najbliži srodnici, već i mnoštvo ljudi u lozničkom kraju, od u petak, kada je javljeno da je umro posle duge i teške bolesti, oplakuju estradnog pevača Sinana Sakića, rođenog Lozničanina.

Sahrana je, kako kaže jedan od njegovih najbližih rođaka Zane Šaulić, u ponedeljak na Muslimanskom groblju u rodnoj Loznici, "koju je voleo i iz koje se vinuo u najviše estradne vode nekadašnje SFRJ".

- Biće sahranjen, kao i svi mi muslimani koji smo potekli iz lozničke Male, po muslimanskim običajima - kaže Šaulić. - Veoma je poštovao ljude drugih vera i nacija, posebno Lozničane, i to ne samo one s kojima je drugovao. Mi odvajkada sa Srbima živimo u slozi i ljubavi. Sinan je svake godine slavio Božić, kao i većina nas, i svake godine ja sam mu bio polaznik. U toj multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti je rođen, odrastao, stasao, postao slavan, i tako će biti i ispraćen na večni počinak.

Sinan će počivati kraj oca Rašida, koji je bio vojni muzičar, i rano preminule sestre Kosane. Do večne kuće će ga, pored supruge Sabine, koja je skrhana bolom od tuge, kao i njihove dece i mnogih kolega, prijatelja, poštovalaca, ispratiti i majka Đulka i njegova rođena braća Agan i Medo.

- Bio je veliki umetnik i čovek velikog srca, kome nije trebalo da se "crta" ako nekome treba da se pomogne, a u poslu je bio najkorektniji na estradi, jer sam radio neke logističke poslove za njega - kaže Lozničanin Milinko Lukić Lokan.

Sinan Sakić i rođak Zane Šaulić / Foto privatna arhiva

Sinan Sakić je svaki slobodan trenutak koristio da bude u rodnom kraju, a živeo je u Ulici Stanoja Glavaša u naselju Lagator, gde je negovao odlične odnose sa komšijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije