Bjela snima film o Tomi

S. DOBROSAVLJEVIĆ

03. 10. 2017. u 21:41

Na Centralnom groblju pomen povodom 26 godina od smrti legendarnog pevača. Dragan Bjelogrlić: Sve je još u najavi, ali Zdravkovićeva biografija to zaslužuje

Бјела снима филм о Томи

Zoran Kalezić, Bane Obradović i Dragan Bijelogrlić

PORODICA, prijatelji i kolege Tome Zdravkovića okupili su se u utorak na Centralnom groblju u Beogradu kako bi obeležili 26 godina od smrti legendarnog pevača. Prva je stigla Gordana, supruga velikog umetnika i boema, koja na svaku godišnjicu Tomine smrti dolazi iz Kanade, gde živi sa sinom Aleksandrom. A svaki dolazak na pevačev grob budi u njoj posebne emocije i sećanja.

- Kada sam ovde imam utisak da će Toma doći svakog trenutka - kaže Gordana za "Novosti". - Sa takvim osećajem živim godinama. Naš sin Saša ove godine nije mogao da dođe, jer je nedavno promenio firmu u kojoj radi, a prošlogodišnji koncert posvećen Tomi u beogradskoj "Areni" veoma je teško podneo. To je za njega bio veliki emotivni šok. Tek tada je shvatio ko mu je bio otac. Imao je 12 godina kada je Toma umro, u pubertetu je počeo da shvata njegovu muziku, ali nije znao koliko je značio na ovim prostorima.

PROČITAJTE JOŠ - Četvrt veka bez Tome

Veliko iznenađenje izazvao je dolazak glumca Dragana Bjelogrlića, koji nam je otkrio da planira da snimi film o velikom umetniku i boemu.

- Došao sam da odam počast Tomi Zdravkoviću, a počeo sam i da se zanimam za njegov život, jer ću možda da radim film o njemu - ispričao nam je Bjela. - To je još u najavi, ali njegov život i biografija to zaslužuju. Nisam imao priliku da ga upoznam, mada sam ceo život slušao njegove pesme. Tomina omiljena pesma mi je "Šta je to u meni". Više ništa neću reći o filmu.

Pomenu je prisustvovao i Tomin brat Novica Zdravković, a sa velikim svećama u rukama došli su pevači Nenad Knežević Knez i Zoran Kalezić.


- Treba znati umreti na vreme i spasti se svih muka i zla koje donosi život, kao Toma - kazao nam je Kalezić, koji je u utorak ujutru stigao avionom iz Podgorice kako bi posetio grob velikog prijatelja i kolege. - Jednostavno, odeš u večnost. Mnoge kolege trebalo bi da budu ljubomorne na njega. Dolazak na njegov grob je hodočašće. Toma je bio čovek kakvih više nema. Nije svako mogao da mu bude prijatelj. Možete da zamislite kakvu sam privilegiju imao kada sam išao u bolnicu da se oprostim od njega. Kada bi video kakve se pesme danas slušaju i snimaju, rekao bi Gordani da izbaci televizor iz kuće.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije