VIDEO: Preminuo osnivač Plejboja Hju Hefner

Tanjug

28. 09. 2017. u 07:25

ВИДЕО: Преминуо оснивач Плејбоја Хју Хефнер
Osnivač i vlasnik magazina "Plejboj" Hju Hefner preminuo je u 91. godini u Los Anđelesu
BEOGRAD - Osnivač i vlasnik magazina "Plejboj" Hju Hefner preminuo je u 91. godini u Los Anđelesu.

Kako je saopštila PR služba magazina, ovaj medijski magnat i milioner preminuo prirodnom smrću u svom domu okružen porodicom, prenosi AP.

Osnivanjem "Plejboja", početkom 1950-ih godina, Hefner je izgradio brend koji je definisao seksualnu kulturu u drugoj polovini 20. veka.

Zahvaljujući tom magazinu, golotinja je postala prihvaćena u većini glavnih medija.

"Život je previše kratak da bi se živeo nečiji tuđi san", jedna je od njegovih najpoznatijih izjava.

Rođen je u Čikagu, svojevremeno zaposlen kao novinar u "Eskvajeru", Hefner je 1953. godine počeo da izdaje "Pleboj", a radno mesto mu je u početku bila njegova kuhinja.

Pročitajte još - Zečica otkrila mračne tajne Hjua Hefnera

"Plejboj" je kasnije postao najpoznatiji i najprodavaniji magazin za muškarce u svetu, dostizaviši 1970-ih godina tiraž od sedam miliona primeraka.

Prvi broj "Plejboja" poznat je po tome što je na naslovnoj strani bila fotografija nage Merilin Monro, iz kalendara za 1949 godinu, koje je on kupio za 200 dolara.

Primerak prvog broja prodavao se za 50 centi i objavljen je bez datuma za slučaj da ne bude drugog broja. Prvo izdanje se, međutim, rasprodalo za nekoliko nedelja.

Hefner je bio i politički aktivista i filantrop koji je bio aktivan po nizu javnih pitanja. Bio je i veteran Drugog svetskog rata.

Tvrdio je za sebe da je spavao sa više od hiljadu žena.

Hefner sam nikad nije voleo da o "Plejboju" govori kao o seks magazinu, već više o izdanju koje se bavi stilom života, čiji je seks važan sastojak.

"Plejboj" izlazi jednom mesečno i donosi fotografije nagih žena, zajedno sa člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim ličnostima. Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Norman Majler, Artura Klarka, Jan Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Etvud, Kurt Vonegat, Džejms Boldvim i mnogi drugi.

Za "Plejboj" su radili i mnogi poznati fotografi kao što su Ričard Fegli, Vilijem Fig, Arni Frejtag, Ron Heris, Dejvid Meci, Ras Mejer, Pompeo Posar, Suz Randal...

Upitan na šta je najviše ponosan, on je rekao: "Na to da sam promenio stavove prema seksu. Da divni ljudi mogu da žive zajedno. Da sam dekontaminisao pojam seksa pre braka. To mi pruža veliko zadovoljstvo".
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

BOZA ZEMUNAC

28.09.2017. 07:45

E ,šta ti je život.Ceo život možeš da radiš šta hoćeš,ali ne možeš dokle hoćeš.Bogu hvala.

* КОМЕНТАР *

28.09.2017. 15:28

А погледајте ове лажне богобојажљиве моралисте са њиховим коментарима који никад у животу не погледаше слику обнажене жене, фолиранти !!!Почивај у миру господине Хју и хвала !!!R. I. P.

баунти

28.09.2017. 17:18

Не морамо се сви слагати са његовим начином живота, али знао је да ужива!