MILjENICI srpske publike, finski metal bend „Apokaliptika“ oduševili su sinoć oko 3.000 ljudi u novobeogradskoj Hali sportova na koncertu koji je trajao dva sata i 20 minuta.

Čelisti iz Helsinkija izveli su sve pesme sa debi albuma „Apokaliptika svira Metaliku na četiri čela“ iz 1996. i to po istom redosledu. Za turneju kojom obeležavaju 20 godina od izlaska tog albuma, kao četvrti čelista svira Antero Maninen iz originalne postave, koji je bend napustio 1999. Akustični deo počeli su sa „Enter sandman“, a nastavili sa „Master of puppets“, „Harvester of sorrow“, „The unforgiven“...

Publika je za to vreme bila vokal frontmena „Metalike“ Džejmsa Hetfilda. Bilo je mnogo hevi-metalaca, ali i onih starijih koji slušaju klasiku.

A onda je, uz ovacije, usledio električni deo na kojem je „Apokaliptika“ nastavila sa hitovima „Metalike“ – „Fade to black“, „For whom the bell tolls“, „Fight fire with fire“, „Until it sleeps“... što su prisutni pozdravili ovacijama. Kuriozitet je što je Pavo Lotjonen svirao čelo sa nogom u gipsu. Zvanični kraj koncerta označio je „Seek and destroy“, dok su na bisu odsvirali „Nothing else matters“ i „One“.

- Odlično je biti ponovo u Beogradu, bilo je zadovoljstvo svirati za vas jer ste, ali stvarno, najbolja publika. Videćemo se opet – pozdravio je publiku na kraju Eika Topinen.