Note razgalile Srbe

I. RADULOVIĆ

12. 12. 2016. u 20:34

Ноте разгалиле Србе

Rackov, Njegomirova, Berićeva i Njego

Nezaboravni koncert u južnom delu podeljenog grada na ušću Sitnice u Ibar

KOSOVSKA MITROVICA - Merima Njegomir, Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov održali su dvočasovni koncert kakav odavno nije viđen u ovom delu Srbije. Brižljivo odabrani repertoar činile su 32 numere, a nesvakidašnje muzičko druženje u Mitrovačkom dvoru otvorila je pesma pod nazivom "Prijatelji zauvek". Ređale su se, potom - uz najave i vrhunsku muzičku pratnju magistra muzike Nikole Rackova - narodne pesme iz Crne Gore, Srbije, KiM... pobedničke festivalske numere koje traju decenijama, a nisu izostale ni francuske šansone, te ruske i ciganske pesme.

Svoje oduševljenje nastupom u Kosovskoj Mitrovici nisu krili ni naši proslavljeni umetnici.

- Dolaskom u Kosovsku Mitrovicu smo ovdašnjim ljudima makar malo ulepšali život - istakao je Nikola Rackov, dok je Merima Njegomir naglasila da drugačije i nije moglo da bude kada su pevali iz srca.

Snežanu Berić, alijas Ekstra Nenu - koja je pre 25 godina proglašena za počasnog građanina Kosovske Mitrovice - posebno je oduševila činjenica da sve više mladih pokazuje interesovanje za ovakvu vrstu muzike.

- Trenuci provedeni na Kosmetu su uvek posebni i, zbog specifičnog naboja emocija, dugo se pamte - zaključio je Oliver Njego, posle koncerta koji je omogućio Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Branko

12.12.2016. 20:51

Ako je sve napisano tačno, pre svega to da je koncert održan u "južnom delu" Kosovske Mitrovice - svaka čast svim ljudima dobre volje.