ŽELIM DA ZAJEDNO POBEDIMO KORONU: Bogoljub Milenović, vlasnik firme u Paraćinu, o odluci da novčano nagradi svoje radnike kad se vakcinišu

Z. RAŠIĆ

16. 03. 2021. u 14:00

ŽELjA da što pre suzbijemo kovid 19 i primarna zaštita svih nas, kako bismo se što pre vratili normalnom životu, glavni je razlog što sam odlučio da finansijski motivišem svoje zaposlene da se vakcinišu.

ЖЕЛИМ ДА ЗАЈЕДНО  ПОБЕДИМО КОРОНУ: Богољуб Миленовић, власник фирме у Параћину, о одлуци да новчано награди своје раднике кад се вакцинишу

Foto Tanjug

Ovako Bogoljub Milenović, vlasnik i direktor firme "Ljuba invest" u Paraćinu, objašnjava za "Novosti" svoju odluku koja ovih dana privukla ogromnu pažnju javnosti i medija. Naime, na jednoj od društvenih mreža, osvanula je odluka SZTR "Ljuba invest" u kojoj je navedeno da će svi zaposleni koji se budu vakcinisali od 11. marta do 15. aprila dobiti finansijsku nadoknadu od poslodavca. Iznos zavisi od godina, pa će mlađi od 40 biti nagrađeni sa 6.000, a stariji sa 4.000 dinara. Ovo je izazvalo lavinu komentara na internetu, od osuđujućih do onih koji smatraju da je to dobar primer koji bi i drugi poslodavci trebalo da slede.

CELA PRIVREDA TRPI

KOMPLETNA srpska privreda trpi zbog epidemije, pa i moja firma, sa osamdesetak radnika. Upravo zbog kovida sada radimo smanjenim kapacitetom. Zato, bez obzira na halabuku koja se digla zbog ove moje odluke, ne kajem se i opet bih to uradio - napominje Bogoljub Milenović.

Bogoljub Milenović, Foto Privatna arhiva

- Osim osnovnog razloga da se svi zaštite, i moja firma, kao i ostale, zbog kovida mnogo trpi. Ne oskudevamo u poslovima, ni građevinskim ni proizvodnim, ali se radnici razbolevaju, budu po 15 dana u izolaciji. Zbog toga imamo zastoje i probijamo rokove. A, trenutno gradimo baš velike objekte u Kragujevcu. Uostalom, cilj je svakog normalnog čoveka da se epidemija što pre završi - tvrdi Milenović, dodajući da je primetio da mnogi imaju averziju prema vakcini, te je finansijski stimulans takvima dobrodošao, a Srbija ima sreću da ima dovoljno cepiva.

Sve je, kako kaže, na potpuno dobrovoljnoj osnovi, a da li će ovaj potez uroditi plodom, videće se brzo. Milenović je ograničio rok do kada odluka važi, a to je 15. april, kako bi se ljudi što pre vakcinisali i zaštitili. Objašnjava i zbog čega visina nagrade nije ista za sve.

- Mlađi se teže odlučuju za vakcinaciju jer smatraju da su zdravi i da ne bi bili životno ugroženi i ako se razbole. Otuda za njih i veća nagrada. Sa druge strane, stariji su oprezniji, lakše će "da prelome", a novac će samo da ih podstakne da to učini brže - poručuje naš sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati