VRATOLOMIJE NA DVA TOČKA: Noel Pešut, vanserijski talenat u moto-krosu

J. L.

16. 02. 2021. u 15:47

DOK nestrpljivo pratimo rezultate Gabora Sagmajstera na Dakar reliju, u Subotici stasava najmlađi član njegovog tima Noel Pešut, devetogodišnjak vanserijskog talenta u moto-krosu.

ВРАТОЛОМИЈЕ НА ДВА ТОЧКА: Ноел Пешут, вансеријски таленат у мото-кросу

Foto J. Lemajić

Za samo tri godine aktivnog treniranja, Nole šampion, kako ga Subotičani od milošte zovu, u svojoj vitrini ima devet pehara.

Iako vozi najstariji i najlošiji motor u klasi MH-65, nije bilo takmičenja na kom se nije popeo na pobedničko postolje. Za sada ima treće mesto u Šampionatu Srbije, a od kada vozi profesionalno, kao član Sagmajsterovog tima, bio je drugi i treći pojedinačno i ekipno u Arilju, Čačku, Beogradu, Bačkoj Topoli, Požarevcu.

Foto J. Lemajić

Nole do medalja dolazi trenirajući u svom dvorištu, gde mu je tata Ivan iza kuće napravio moto-stazu. Treninge ima svakodnevno po sat vremena napolju, ali i u kući radi vežbe za balans, jer je on bitan za ravnotežu kada je na skakaonici.

- Nikada se nisam plašio vožnje, čak ni kada sam počinjao. Uživam da vozim - priča nam devetogodišnjak.

-  Uzor mi je Tomaš Martonoši iz Sente. Voleo bih da i ja jednog dana odvozim Dakar reli. Želim motor "jamaha", koji košta oko 3.500 evra. Sa njim bih mogao da uradim mnogo više. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)