PRAVI STONE LAMPE OD STARIH FOTO-APARATA: Adrian Baloš kod Žitišta ima neobičan hobi, na ideju došao kao veliki zaljubljenik u fotografiju

B. Grujić

15. 11. 2020. u 16:31

NEOBIČAN hobi ima Adrian Baloš, mladić iz mesta Torak u opštini Žitište, nedaleko od Zrenjanina - od starih foto-aparata pravi ukrasne stone lampe.

ПРАВИ СТОНЕ ЛАМПЕ ОД СТАРИХ ФОТО-АПАРАТА: Адриан Балош код Житишта има необичан хоби, на идеју дошао као велики заљубљеник у фотографију

Foto Info centar Žitište

- Sve je počelo slučajno. Osim što sam veliki zaljubljenik u fotografiju, kojom se amaterski bavim godinama, počeo sam da sakupljam stare foto-aparate - kaže Adrian.

Sa željom da ih sačuva od zaborava, sakuplja i druge etno-predmete, kao što su gramofoni, radio i TV aparati i ostali predmeti iz domaćinstva.

- Uživam u ovom hobiju, nekako sam se pronašao, a naročito sam srećan kada naiđem na neki stari, odbačeni foto-aparat - nastavlja Adrijan.

PORUDžBINE PRIJATELjA

IZRADA dekorativne lampe iziskuje mnogo napora i rada na sitnim detaljima. To je razlog što ih Adrian nije uradio u velikom broju. Molbe njegovih prijatelja su sve učestalije, jer svi žele da imaju po jednu unikatnu lampu za porodični dom.

Kako ističe, u pokušaju da popravi te neispravne foto-aparate, došao je na ideju da im podari novi život i uz pomoć mašte i veštih ruku, napravi unikatne lampe za kuću.

Pošlo mu je za rukom da do sada napravi šest jedinstvenih lampi, uz korišćenje Edisonovih sijalica, koje svojim oblikom podsećaju na istorijske, prve sijalice koje su tada predstavljale svetsko čudo.

UNIKATI Ukrasne stone lampe od foto-aparata, Foto Info centar Žitište

Neobičnog izgleda, sa patinom prošlih vremena, lampe iz Adrianove radionice naišle su na veliko interesovanje svih koji su ih videli i odmah poželeli da u kući ili stanu imaju po jednu takvu.

Svaki stari aparat je nova ideja, od koje postane jedinstvena lampa, koja ima, kako Adrian naglašava, isključivo dekorativni karakter i manje je pogodna za osvetljavanje prostora ili za čitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju