ČEKA NAS DUGA I OŠTRA ZIMA? Meteorolog upozorio na ZNAK koji predskazuje da je pored nama itekako hladno godišnje doba

Novosti online

03. 10. 2020. u 20:00

PREMA prognozama meteorologa, za nekih 5-6 dana stiže promena vremena koja prekida duži niz sunčanih i ugodnih dana.

ЧЕКА НАС ДУГА И ОШТРА ЗИМА? Метеоролог упозорио на ЗНАК који предсказује да је поред нама итекако хладно годишње доба

Depositphotos

Očekuje se značajan pad temperatura, severni vetrovi te kišne, pa i snežne padavine.

Čini se da bi ova promena vremena mogla biti uvod u promenjivu prvu dekadu 11. meseca, a pri tome bi lokalno mogle pasti veće količine padavina, a snega bi osim u planinama možda moglo biti i u ponekim nizinama regije. A onda bi mogla doći zima koja nije zapamćena godinama.

Podsećamo, prognozu kako će ova zima biti veoma hladna nedavno je dao narodni meteorolog iz Tutina Muhamed Ademović (69), profesor u penziji, koji tačne vremenske prilike već godinama prognozira posmatrajući ponašanje životinja i biljaka.

Prema njegovoj izjavi iz septembra, mravi su već tada počeli da prave mravinjake duboko u zemlji, a to znači da bi zima mogla biti jaka i surova.

Prateći mrave, krtice, puževe i druge životinje i biljke, on prikuplja podatke koje kasnije povezuje i sklapa u prognozu na duži vremenski period. Prema njegovim tvrdnjama, da bi bio što precizniji, uz informacije koje dobija iz prirode koristi i merne stanice za temperaturu koje ima u dvorištu svoje kuće.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)