LEK ZA OGNJENA U TURSKOJ: Mališanu (4) iz Beograda potrebna pomoć za operaciju na mozgu u Istanbulu

Š. MAROVIĆ

19. 06. 2021. u 10:31

MALENOM Ognjenu Jerkoviću (4) iz Beograda, koji boluje od mezijalne temporalne skleroze, koja mu svakodnevno izaziva od pet do sedam epileptičnih napada, jedini spas je operacija.

ЛЕК ЗА ОГЊЕНА У ТУРСКОЈ: Малишану (4) из Београда потребна помоћ за операцију на мозгу у Истанбулу

Maleni Ognjen (sedi) sa majkom i sestrama / Foto N. Skenderija

Neophodna operacija na mozgu sa velikom verovatnoćom da se okonča uspešno, može da se obavi na jednoj klinici u Turskoj, ali košta oko 40.000 evra, što njegovi roditelji ne mogu da obezbede.

Humanitarnim akcijama za sakupljanje pomoći kako bi Ognjen otputovao u Tursku, danas će se od devet do 17 časova, u Gročanskoj čaršiji, pridružiti i žitelji Grocke.

- Muž Sekula je vozač u GSP "Beograd", a ja sam nezaposlena, brinem o Ognjenu - kaže Marija Jerković, Ognjenova mama. - Borimo se da naše troje dece ima sve što im je potrebno, da im ništa ne fali, ali teško... Ognjen je nesmotrenom intervencijom lekara povređen tokom porođaja, jer ga je doktorka ispustila iz ruku i pao je na pod. Bio je dva meseca na respiratoru, bili su mu povređeni plućno krilo i grkljan. Od samog početka počinju muke za našu porodicu, i traju sve do danas.

Ukoliko se sakupi novac i ako epidemiološka situacija dozvoli, Ognjen bi operaciju imao u avgustu. Nadu porodici daje i uspešnost ovakvih operacija koja je veća od 80 odsto, a dečak bi posle nje nastavio lečenje u Srbiji.

Osim epilepsije, dečaku su lekari konstatovali i autizam, astmu i neke srčane probleme. Od rođenja koristi četiri leka protiv epilepsije, kao i za smirenje i spavanje.

- Iako lekove redovno dobija, slabo spava, a učestale su i glavobolje - priča Marija. - Nestabilan je dok hoda, često pada. Prohodao je sa 20 meseci, a progovorio kad je imao dve godine. Prvi napad epilepsije imao je 3. avgusta 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a