OBRAĆANJE PREDSEDNIKA - Vučić iz Praga: Ponosan sam što više od pet meseci nemamo nijedno mafijaško ubistvo u Srbiji (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2021. u 14:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj, gde se danas sastao sa premijerom Andrejom Babišem.

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА - Вучић из Прага: Поносан сам што више од пет месеци немамо ниједно мафијашко убиство у Србији (ВИДЕО)

Foto: Printskrin


Predsednik se, posle sastanka, obratio medijima:

Predsednik Vučić je rekao da je tema razgovora u Pragu bio i dijalog između Beograd i Prištine.

Predsednik je izjavio da je spreman, ukoliko bude slobodan određenog dana, da se sastane u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih istitucija Aljbinom Kurtijem.

- Ako mi bude slobodan dan kada zakažu razgovor, ja ću ići. Uvek sam spreman, nećemo terati inat. Suština je da sačuvamo mir i stabilnost - rekao je Vučić.

Vučić je, komentarišući slučaj prisluškivanja njega i njegove porodice, rekao da će ići u zatvor samo oni za koje se dokaže da su krivi.

Vučić je rekao da svako ima pravo da se bavi čime hoće, i dodao da oni koji proklamuju da je sve dozvoljeno protiv njegove porodice, ne čine, kako kaže, uslugu nikome.

Predsednik je izjavio da su netačne tvrdnje bivšeg potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića da je predsednikov sin, Danilo, vlasnik FK "Rad".

-Čovek koji je pobegao sa detektora laži da bi se utvrdilo da li je pedofil ili nije je saopštio da mi je sin vlasnik Rada i kako hoće da se meša u Partizanovu tribinu. On čak ni ne navija za Patizan, niti ga interesuje taj klub, a ne da nije vlasnik Rada, ja ne znam ni da li postoji vlasnik - rekao je Vučić.

- Šta da radite. To vam samo govori da ne znaju više šta će - prokomentarisao je predsednik.

-Ja ću gurati politiku rada - dodao je.

Foto: Printskrin

 


"Dobri razgovori sa Babišem, Česi zainteresovani za srpske banje"

Vučić je izjavio da je sa premijerom Češke Andrejem Babišem imao dobre razgovore.

- Imali smo dobre razgovore. Razgovarali smo sa predstavnicima više čeških kompanija i biznismena, i verujem da ćemo napraviti još bolje rezultate - rekao je.

On je izrazio nadu da bi za dve godine trgovinska razmena dve zemlje mogla da bude veća od 1,5 milijardi evra.

- Srbija već ima suficit sa Češkom. To nikada nismo imali u istoriji, do 2019. godine - rekao je Vučić.

Sa Babišem je razgovarao, kako kaže, o svemu, od vakcinacije do podrške u Evropskom Savetu, kao i o investicijama.

Predsednik je rekao da su češke kompanije koje se bave banjama veoma zainteresovane za nekoliko naših banja, posebno za jednu.

- Predstavili su nama projekte koje hoće da rade u Beogradu. Krenućemo da razgovaramo o svemu tome. Marina Dorćol će da bude u zelenilu. Ne znate kako će Slavija da izgleda. Znam da Deki Stanković nešto radi i siguran sam da će Slavija zajedno sa Nemanjinom i generalštabom biti nešto posebno - rekao je Vučić.


O kriminalnoj grupi Veljka Belivuka

- Ponosan sam na činjenicu da prethodnih pet meseci nemamo nijedno mafijaško ubistvo. Beograd je bio najmirniji grad ako ne u svetu, onda u Evropi- kaže Vučić.
- Potrebne su nam sigurne ulice svih naših gradova - dodao je predsednik.

O izvozu vina

- Verujem da ćemo posle Rumunije, i u Češkoj naći značajno mesto za izvoz naših vina- rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna