SRBIJA I OHAJO POTPISALI MEMORANDUM O RAZUMEVANJU: Danas se obavezujemo da otvorimo vrata našim nacijama za saradnju u oblasti obrazovanja

Tanjug

15. 05. 2021. u 18:48

SRBIJA i Ohajo potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti obrazovanja kojim će se omogućiti saradnja osnovnih i srednjih škola, ustanova visokog obrazovanja, kao i razmena učenika, studenata i nastavnog kadra.

СРБИЈА И ОХАЈО ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ: Данас се обавезујемо да отворимо врата нашим нацијама за сарадњу у области образовања

Foto: Ambasada Srbije

U ime Vlade Republike Srbije, Memorandum je potpisao ambasador u SAD Marko Đurić, dok su sa američke strane potpisnici bili rektor Departmana za visoko obrazovanje Ohaja Rendi Gardner i direktor Departmana za obrazovanje Ohaja Paolo De Marija.

Kako je saopštila ambasada Srbije u Vašingtonu, svečanoj ceremoniji potpisivanja prisustvovao je general-major DŽon Heris, komandant Nacionalne garde Ohaja, sa kojom Srbija već 15 godina aktivno sarađuje na vojnom planu.

- Danas se obavezujemo da otvorimo vrata našim nacijama za saradnju u oblasti obrazovanja kao jednom od ključnih segmenata svakog društva. Srbija koja zasniva svoj rast i budućnost na ulaganju u obrazovanje i tehnologiju je ključna vizija predsednika Vučića. Zajednički rad sa SAD i saveznom državom Ohajo na jačanju naših bilateralnih odnosa u oblasti prosvete, nauke i kulture samim tim je od posebnog značaja za budućnost Srbije. Na taj način stvaramo novi, dragoceni deo mozaika sveukupnih odnosa sa SAD, čiji je Ohajo centralni deo -izjavio je tom prilikom ambasador Đurić.

On je ocenio da prosvetna saradnja i akademska razmena doprinose i ekonomskom razvoju.

- Naši narodi se zbližavaju, naše institucije sarađuju, i ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Republike Srbije Branko Ružić preneo mi je svoj entuzijazam po pitanju ove saradnje. Nastavljamo da nadograđujemo čvrste temelje naseg partnerstva uspostavljenog kroz višestrane programe saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja - zaključio je Đurić.

Foto: Ambasada Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)