SONJA KARADŽIĆ JOVIČEVIĆ ZA „NOVOSTI“: Apsolutno i sa razlogom strahujemo za Radovanov život!

S.M.

13. 05. 2021. u 14:33

APSOLUTNO i sa razlogom strahujemo za Radovanov život nakon vesti da ga prebacujuu Veliku Britaniju na izdržavanje kazne zatvora. Poražavajuće je za ljudska prava i za pravo uopšte da postoji tolka želja jednog čoveka da se Radovan Karadžić dovede u stanje konstantne i žestoke životne opasnosti - kaže za Novosti Sonja Karadžić Jovičević ćerka Radovana Karadžića.

СОЊА КАРАЏИЋ ЈОВИЧЕВИЋ ЗА „НОВОСТИ“: Апсолутно и са разлогом страхујемо за Радованов живот!

Foto: D. Gavrić

- Imam razumne osnovne da sumnjam da je odgovor jedne druge zemlje davno stigao i da je sakriven i ignorisan samo da bi se proguralo ovako najgore rešenje po Radovana - ističe Karadžić-Jovičević.


Ona ističe da joj je potpuno neshvatljivo da Savet bezbednosti kao osnivač Haškog tribunala dopušta da jedan čovek krši pravilo koja je Savet bezbednosti uspostavio  zahvaljujući Nelsonu Mendeli, a to je da svaki zatvorenik mora da služi kaznu što je bliže porodice.

-Što se nas porodice tiče ovo je znatno otežana Radovanova životna situacija. Apsolutno mu je ugrožen života, a nama porodici je otežan bilo kakva mogućnost da ga posećujemo i zbog viza i svih drugih okolnosti. Potpuno je urađeno sve suprotno uspostavljenoj praksi Saveta bezbednosti a da vam ne govorim i da postoji želja da bude u samici ili da 24 sata konstantno ugrožen. Ovo je svesna priprema ubistva Radovana sa predumišljajem, ističe Sonja Karadžić Jovičević i dodaje da predsednik suda u Hagu ni jednom Srbinu zatvoreniku ma u kojem kazamatu bio nije dozvolio institut smanjenja kazne ili puštanja na slobodu nakon odslužene dve trećine kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)