IZBACILI I SRBE I DRŽAVU: Poslanik Nenad Mitrović (SNS) o formiranju vlasti u Preševu

J. S.

12. 05. 2021. u 10:10

NOVA koalicija u Preševu, koja je spojila stranke koje nemaju čak ni slične programe, unazađuje uspostavljanje dobrih odnosa Srba i Albanaca i usporava ekonomski razvoj čitavog kraja.

ИЗБАЦИЛИ И СРБЕ И ДРЖАВУ: Посланик Ненад Митровић (СНС) о формирању власти у Прешеву

Arhiva

A već na prvoj sednici, koja se odvijala isključivo na albanskom jeziku, bez prevoda za dva odbornika srpske liste, jasno je poslata poruka da se iz cele priče isključuje država.

To za "Novosti" kaže Nenad Mitrović (SNS), narodni poslanik iz Bujanovca, komentarišući formiranje saveza albanskih partija koje su preuzele vlast u Preševu

- Prisilno ujedinjena politička opcija imala je jedan zadatak: da ukloni Srbe iz vlasti, kao i stranku Šćiprima Arifija, dosadašnjeg predsednika opštine. A on se ponašao kao predsednik opštine u Srbiji, koji je spreman da sarađuje sa rukovodstvom države na dobrobit stanovnika.

Mitrović dodaje da nije isključeno da se sve ponovo radi po instrukcijama iz Tirane, koja albanskim predstavnicima sa juga centralne Srbije manipuliše i poziva ih na međusobno jedinstvo:

- Projekat svealbanske koalicije izgubio je smisao, s obzirom na to da je jedna albanska partija u Bujanovcu napustila koaliciju, a sada se i ona koja je dobila najveće poverenje građana u Preševu po svaku cenu isključuje iz vlasti.

Eventualni ulazak dva srpska odbornika u vladajuću koaliciju Mitrović ne vidi kao nemoguć, ali misli da se o toj varijanti govori samo u smislu nekakve ucene i reciprociteta sa Medveđom, gde Albanci žele da budu u vlasti.

- Ako je bivši predsednik opštine Arifi okarakterisan kao "produžena ruka" Vučića, onda je nova predsednica produžena ruka Šaipa Kamberija, čiji su politički stavovi potpuno jasni - kaže Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)