ALBANCI I HRVATI SU "BRAĆA PO ORUŽJU": Dačić o izjavi da će Zagreb da pomogne Prištini - već su im omogućili nabavku oružja!

Tanjug

03. 05. 2021. u 00:29

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić nazvao je Hrvate i Albance "braćom po oružju", komentarišući najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbednosne snage u vojsku.

АЛБАНЦИ И ХРВАТИ СУ БРАЋА ПО ОРУЖЈУ: Дачић о изјави да ће Загреб да помогне Приштини - већ су им омогућили набавку оружја!

Foto Tanjug

- Dugi niz godina i decenija postoji koalicija između hrvatskih i albanskih separatista iz bivše Jugoslavije. Oružje je nabavljeno preko tih kanala - rekao je Dačić u emisiji ''Hit tvit'' na TV Pink.

On je dodao da su mnogi albanski političari i separatisti bili u hrvatskoj vojsci, posebno Agim Čeku.

- Nije to ništa novo. Oni jesu braća po oružju, u svakom ratu su to i bili, i u Prvom svetskom ratu i Drugom svetskom ratu. Bili su na suprotnoj strani od većine čovečanstva, ali im to nije mnogo uzeto za zlo. Nije im mnogo uzeto za zlo ni kad su ratovali protiv Amerike, Velike Britanije, Francuske... - naglasio je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je podsetio da su u Drugom svetskom ratu "albanski režim i hrvatski režim bili u službi nacističke Nemačke".

- Tako da mi je potpuno jasno da su braća po oružju, samo ne znam šta će im to oružje sada. Da li mi danas pričamo o oružju, ili ćemo pričati o putevima, turizmu, nekoj zajedničkoj budućnosti? To je pokazatelj koliko su oni žive u nekom svom svetu, koliko ne žale ni za čim lošim što su uradili u prošlosti - rekao je Dačić.

Što se tiče uvođenja obaveznog vojnog roka, Dačić je rekao da to nije političko pitanje, već "pitanje šta hoćemo". On je ocenio da bi za stvaranje "duha odgovornosti" bilo korisno da se uvede obavezno služenje vojnog roka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

BOGDAN

03.05.2021. 06:36

SRBIJA MOZE ISTOVREMENO DA RATUJE ROTIV RVATE I SIPTARE I DA OBE BANDE ISTERA IZ STROJ ZA PAR DANA.I KACACI I USTASI SU SILNI SAMO KADA DRUGIMA SLUZE I NISTO DRUGO.

Niče

03.05.2021. 06:37

Dačiću, zašto nekazeš da fašisti nisu izgubili rat već da on i dalje traje.Fašisti austrougarske monarhije su sa drugim sveckim požurili, ali posle tog rata su postali još perfidniji ifitrirajući se savezničke drzave. Eto ministarčiću bivši, odakle problemi i zašto su naši susedi skloni fašizmu privilegovani.

raca

03.05.2021. 06:59

Koji bre pametnjaković obavezu služenja vojske tretira kao politiku , taj je bezveznjaković , jer kad imaš od vojske neobučen kadar saldo nula , onda si gotov , zato ne postavljajte pitanje već razmišljajte čime i kako

doktor

03.05.2021. 09:43

Treba obavezno uvesti sluzenje vojnog roka ( mozda i na rate ) jer rukovanje slozenom vojnom tehnikom povecava tehnicke sposobnosti gradjana i nivo samodiscipline ljudi , sto ce sigurno biti od koristi i drzavi i gradjanima . Obavezni vojni rok uvesti i za zene i za muskarce .

Vatro Marx

03.05.2021. 10:33

Hrvati su braca ali neposlusne, doci ce i taj dan da braca htvati, kao i crnogorci, zatraze izvinjene. To izvinjene nije nista, kada me pretuces a to me boli i tesko da zaboravim.