NOVA PODMETANJA IZ PRIŠTINE: BIA - Lažna vest u medijima o hapšenju pripadnika BIA na KiM

Tanjug

22. 04. 2021. u 19:54

NIJEDAN pripadnik BIA nije uhapšen na Kosovu i Metohiji, kažu u Bezbednosno-informativnoj agenciji, nakon što se na jednom prištinskom portalu pojavila vest da su saradnici BIA uhapšeni u akciji kosovske policije.

НОВА ПОДМЕТАЊА ИЗ ПРИШТИНЕ: БИА - Лажна вест у медијима о хапшењу припадника БИА на КиМ

Foto: Vikipedija

Uz to, portal je objavio i fotografiju navodnog hapšenja.

"U prištinskim medijima se pojavio tekst u kojem se navodi kako su uhapšeni pripadnici BIA u specijalnoj akciji kosovske policije. Pomenuti događaj se nije ni desio, a fotografija koju su prištinski mediji ‘ekskluzivno’ objavili je iz 2018. godine i preuzeta je sa interneta", navode u BIA.

Kako kažu, to je još jedan dokaz plasiranja lažnih vesti i pokušaja da se srpska služba bezbednosti kompromituje i destabilizuje.

"Poslednjih dana, pojavio se niz lažnih tekstova fotografija i snimaka koji su za cilj imali da kompromituju BIA, a sve u cilju destabilizacije i smanjenja poverenja gradana u institucije koje su tu da ih štite", navode u bezbednosnoj agenciji.

Inače, portal newstoday48hr.com objavio je danas vest da su u akciji prištinskom naselju„ Kalabrija “uhapšeni i pripadnici srpske tajne službe-BIA.

Pozivajući se na kosovsku policiju, objavili su da to "ima veze sa operacijom, kako bi se identifikovale i uhapsile neke osumnjicene osobe koje su strani državljani, tražene na međunarodnom nivou".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)