OVO JE JASNA PORUKA ALBANACA SRBIMA NA KOSMETU: Petar Petković i Srpska lista osudili napad na srpskog mladića u Gračanici

D.Z.

14. 04. 2021. u 18:35

- NAJNVIJI incident od strane albanskih izgrednika, na čijoj meti se ovog puta našao devetnaestogodišnji mladić srpske nacionalnosti L. D. iz Gračanice, posledica je neodgovorne politike i antisrpske retorike koju mesecima vode politički lideri u Prištini.

ОВО ЈЕ ЈАСНА ПОРУКА АЛБАНАЦА СРБИМА НА КОСМЕТУ: Петар Петковић и Српска листа осудили напад на српског младића у Грачаници

Foto Tanjug

Ovim rečima je Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju osudio napad na srpskog mladića koji se dogodio sinoć u Gračanici. On je podsetio da su samo par dana ranije na severu Kosovske Mitrovice dvojica srpskih mladića napadnuta flašama, bez ikakvog povoda, dok su sedela u kafiću, a napadači su uzvikivali psovke na albanskom jeziku.

- Zahtevamo od predstavnika privremenih organa u Prištini da pod hitno prekinu sa antisrpskom retorikom kojom inspirišu ovakve napade.Evidentno je da kada nema dijaloga između Beograda i Prištine i kada se albanski političari utrkuju u govoru mržnje i netrpeljivosti prema Srbima, nasilje eskalira na ulici i direktno utiče na svakodnevni život ljudi na Kosovu i Metohiji - ističe Petković koji je najoštrije osudio ovakav i svaki vid nasilja, i verbalnog i fizičkog. Nakon napada na pravoslavne verske objekte, igumana manastira Visoki Dečani, te srpske zdravstvene ustanove, nasilju su sada izložena i srpska deca na Kosovu i Metohiji.

- Zato tražimo od predstavnika međunarodnih snaga na KiM, koji imaju dužnost da obezbede mir i sigurnost za srpski narod u pokrajini, da najozbiljnije shvate ove sve učestalije incidente i preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti kako se oni ne bi više ponavljali-istakao je u saopštenju za javnost Petar Petković direktor Kancelarije za kosovo i Metohiju a napad na srpskog mladića osudila je i Srpska lista.

- Nakon napada na srpske mladiće u Severnoj Mitrovici, ovaj napad u Gračanici ukazuje da se ne radi o izolovanim incidentima, već jasnoj nameri da se Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da na Kosovu i Metohiji nema mira za Srbe i srpsku decu. Nadležni organi moraju konačno početi da rade svoj posao i odgovorne za stotine napada na Srbe privedu pravdi, jer je njihova pasivnost poruka napadačima da su napadi na Srbe dozvoljeni-ističu iz Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine