VUČIĆ NAKON SASTANKA SA "NIDEK": Ovo je jedan od projekata koji suštinski menja našu zemlju

Novosti online

09. 04. 2021. u 13:00 >> 13:44

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao sa delegacijom japanske grupacije NIDEC Corporation, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА НИДЕК: Ово је један од пројеката који суштински мења нашу земљу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon sastanka razmenjen je Okvirni sporazum između Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije i japanske grupacije NIDEC Corporation, koja planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila u Srbiji.

Obraćanje uživo pratite na priloženom video snimku:

Predsedni Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se japanskim prijateljima i svima koji su radili da ova kompanija dođe u Srbiju.

- Hvala svima koji ste vredno radili, posebno japanskim prijateljima. Ovo je za neke usputni događaj, a za nas nešto na čemu smo radili godinama. Ovo je jedan od projekata koji suštinski menja našu zemlju. Imamo dva cilja: da pobedimo pandemiju i da imamo što veći rast. Da bismo to postigli, treba nam što više direktnih investicija, posebno stranih - kaže Vučić.

Nidek će, kako kaže, otvoriti i RND centar.

- Ovo je, dakle, tek početak ulaganja ove kompanije, možda samo 10 odsto od svega. Ipak, njen dolazak govori da smo dobra zemlja za investicije - kaže predsednik.

Ističe da je ovo 7. fabrika koja se otvara u Novom Sadu, a uz Kontinental je "šlag na torti".

- Ne mogu da zaboravim i fabriku čokolade, i ona je slatka, ali će ova kompanije doneti mnogo veći profit gradu i pomoći će daljem razvoju infrastrukture. Mi ćemo pokušati, iako je teško da prestignemo mediteranske zemlje, bićemo u prve 3-4 zemlje po stopi rasta. Nezvanično smo u prva 3 meseca ove godine nadmašili smo svoja očekivanja i imamo rekordan nivo stranih direktnih investicija - kaže predsednik.

Vučić je rekao da će država dati sve od sebe da se osećaju kao kod svoje kuće, da ostanu što duže i da uspešno rade.

- Ovo je veliki dan za našu zemlju, poseban. Ovo Novom Sadu donosi ogromnu šansu u budućnosti - kaže Vučić.

Vučević: Iz Japana stižu super vesti

- Sa dalekog istoka kao sto se sunca rađa, iz Japana stižu super vesti - rekao je na početku obraćanja Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je zahvalio predsedniku Vučiću i Nidek korporaciji na saradnji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Sa delegacijom japanske grupacije NIDEC Corporation koja planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila u Srbiji. Važan dan za našu Srbiju - rekao je predsednik.

Obraćanje ambasadora Japana

Ambasador je istako da je imao visoka očekivanja od Srbije, što se i ostvarilo, ne samo zbog investicija, već i zbog prijateljstva, saradnje, ali i znanja koja se razmenjuju.

- Kao što je predsednik korporacije istakao, ovo će biti velika investicija u koju će se mnogo uložiti i koja će voditi računa o svim normama i uslovima koji se moraju ispuniti - rekao je ambasador.

- Iskreno se nadam da ćemo uspeti, i da će ovo biti dobar posao u Srbiji - rekao je ambasador Japana u Srbiji.

- Najuspešnija ulaganja u Srbiji, od strane Japana, neverovatno se brzo uvećavaju i očekuje se da će biti dobra poslovna praksa da još više investicija dolaze u Srbiju, i kada je reč o Novom Sadu, i nauci, i privrednih investicija, i svih novih poslova.

Ambasador Japana u Srbiji istakao je još jednom zahvalnost i čestitke Japanu, Srbiji i gradu Novom Sadu i svim ljudima koji su bili uključeni u ovo, kako bi se ova investicija usvojila i ostvarila. 

Obraćanje predsednika korporacije Nidek Ðun Sekijem

Zahvalan sam na ovoj prilici i saradnji, istakao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem.

- Mi imamo negde oko 14.000 zaposlenih u našoj korporaciji i zato mi je veliko zadovoljstvo što mogu da se pohvalim i pokretanjem našeg posla i u Srbiji - rekao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem i dodaje da je u današnje vreme još teže utvrditi posao, ali mi imamo dugoročne planove i zato smo se i odlučili da razvijemo naš centar i u Srbiji.

- Što se tiče budućih projekata, mi imamo ćemo proširiti našu proizvodnju. Do pre 20 godina dosta kompanija dolazila je u Kinu, u Šangaju, od siromašnog polja, postali su veoma bogato nasilje. Mi smo želeli da budemo partneri sa njima, a sada smo velika kompanija koja i dan danas raste, i nadam se da će se i ovde dogoditi isto. Početak izgradnje nove fabrike u Novom Sadu je prvi korak u tome, planiramo da uložimo milion evra u naš razvoj, a taj novac biće investiran u Srbiji - rekao je predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem i dodaje da je u planu da se napravi najekonomičniju i najefikasniju fabriku i kada je ekologija u pitanju.

- U mom razgovoru sa predsednikom Vučićem, gradonačelnikom Novog Sada i članovima Vlade videli smo da imamo iste ciljeve, ista ulaganja i svi verujemo da naši dobri i prijateljski odnosi mogu dalje da nastave svoj razvoj i ulaganja zahvaljujući ovoj inicijativi i zato smo dobili veliku podršku srpskih čelnika.

Predsednik korporacije Nidek Ðun Sekijem dodaje da je zahvalan i da se nada da će doprineti razvoju Srbije ovim projektom.

Za kraj predsednik korporacije zahvalio se svima na podršci te je poželeo srećan i uspešan rad.

4 reči predsednika Vučića pre sastanka

- Važan dan za Srbiju! - napisao je predsednik pre sastanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet