NOVI SKANDAL LAŽNE DRŽAVE: Vjosa Osmani izabrana kupovinom glasova, a u sve umešan i Kurti

Novosti online

07. 04. 2021. u 10:05

НОВИ СКАНДАЛ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Вјоса Османи изабрана куповином гласова, а у све умешан и Курти

Osmanijeva traži da se preispita dogovor o ZSO / Foto Tanjug

POSLANIK Demokratskog saveza Kosova u odmetničkoj skupštini u Prištini Valjentina Redžepi-Bunjaku izjavila je da poseduje informacije da je izbor za funkciju tzv. predsednika lažne države Kosovo bio deo političkih pregovora, dok je kupovinu glasova poslanika direktno vršila odmetnička vlada u Prištini, a posebno njen vođa Aljbin Kurti.

U intervjuu za ATV, Redžepi-Bunjaku je rekla da je DSK kao opozicija ispunio svoju obavezu, dok je u rukama građana da odluči da li je politička pogodba bila ispravna da se obezbedi neophodni kvorum sadašnjem "predsedniku" tzv. Kosova Vjosi Osmani.

- Prema informacijama koje imamo, viđali smo ih u medijima, čak i na dan izborne sednice, bilo je cenkanja sa glasovima. Ali, za ove pogodbe odgovorni su vlada i Kurti, a ne mi kao opozicija. Mi smo kao opozicija ispunili svoju obavezu i na građanima je da li je pregovaranje o glasanju bilo uredno, kako bi se osigurao kvorum za Osmani - rekla je Redžepi-Bunjaku.

Ona je, između ostalog priznala i da je to razlog njenog odsustva na prvoj izbornoj sednici, iako je javno iznosila stav da podržava Osmani.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)