ROK ZA IZBOR DO PONEDELJKA: Oba glasanja za predsednika tzv. Kosova bez dovoljno glasova

D. Z.

03. 04. 2021. u 23:30

PRVI krug glasanja za izbor predsednika tzv. Kosova nije uspeo ni u ponovljenom pokušaju jer u glasačkoj kutiji nije bilo 80 listića, koliko je potrebno.

РОК ЗА ИЗБОР ДО ПОНЕДЕЉКА: Оба гласања за председника тзв. Косова без довољно гласова

Foto AP

Naime, u prvom pokušaju glasalo je 78 a u drugom 79 poslanika, što znači da ni jedan od dva kandidata, Vjosa Osmani ni Nasuf Bejta kojima su potvrđene predsedničke kandidature nisu imali podršku u izboru za predsednika tzv. Kosova. Za naredno glasanje je potrebna prosta većina od 61 glasa za izbor jednog od kandidata ali pod uslovom da u glasačkoj kutiji bude 80 listića.

Iako je sednica počela sa kvorumom od 84 poslanika, dva poslanika iz Demokratske partije Kosova su naustili večerašnju sednicu koja je počela sa dva sata kašnjenja, a glasanje se može nastaviti do ponedeljka, petog aprila do kada je rok za izbor kosovskog predsednika.

Inače, ukoliko ne bude izabran predsednik, slede novi izbori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDSEDNIKA SRBIJE NE ISPUŠTAJU IZ USTA: U Skupštini Crne Gore tema Vučić i ustreptala ministarka