OPTUŽI SRBIJU I VUČIĆA I SLOBODAN SI: General Dikić izneo skandalozne detalje zatočeništva u Crnoj Gori - evo šta mu je sve nuđeno

Novosti onlajn

01. 04. 2021. u 19:26

GENERAL Bratislav Dikić, koji je nedavno pred Apelacionim sudom Crne Gore oslobođen optužbi za navodni pokušaj državnog udara, rekao je danas da su mu tokom procesa nudili da optuži Srbiiju i predsednika Aleksandra Vučića da dobije manju kaznu.

ОПТУЖИ СРБИЈУ И ВУЧИЋА И СЛОБОДАН СИ: Генерал Дикић изнео скандалозне детаље заточеништва у Црној Гори - ево шта му је све нуђено

Foto: Printscreen/Hepi

- Prvo su počeli da se hvale da im je Srbija pomogla u svemu, a onda su izmišljali priče i pokušali da optuže Srbiju, državne funkcionere Srbije, a na kraju i predsednika Aleksandra Vučića. Nudili su mi nagodbu više puta da optužim Srbiju i na kraju su jednostavno odustali - rekao je Dikić.

Nekadašnji komandant Žandarmerije navodi da je imao čak tri ponude da lažno optuži Srbiju i predstavnike srpskog naroda.  

- Prvo veče su mi odmah nudili slobodu i da ne budem ni procesuiran. Tu noć su mi rekli da treba da optužim crkvu, naše Srbe iz Crne Gore, gospodina Andriju Mandića i Milana Kneževića, ali i neke Ruse. U sporazumu o priznanju krivice je trebalo da piše da odležim tri meseca, ali su nudili da ne odležim ni dana nakon priznanja. Nisam mogao nikoga da optužim, nisam mogao da učestvujem u nečemu o čemu ništa ne znam, ja sam sve to odbio - kaže Dikić i dodaje da su mu pretili kaznom zatvora od 15 godina.

Dodaje da su mesecima pokušavali da ga nagovore da optuži Srbiju i Vučića.

- Treća ponuda je bila od decembra 2017. do marta 2018. godine, bila je proširena, tu je bila država Srbija, a tu je bio predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Dikić.

Navodi da je razlog njegovog odlaska u Crnu Goru bio da poseti manastir Ostrog.

- Želeo sam da prisustvujem molitvi za zdravlje i da uzmem nešto od medikamenata koji prave, bio sam i najavljen, to je stvarni razlog mog dolaska u Crnu Goru. Ja da sam hteo da izvršim državni udar, ne bih prešao granicu sa svojim imenom i prezimenom, još sa mojom prijateljicom koja mi je bila pratnja do manastira - rekao je Dikić gostujući na Hepiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna