VUK ĐILASU ZAPRŽIO GULAŠ: Jeremić ponovo kritikovao lidera SSP zbog dijaloga s vlašću, traži da opoziciju zastupaju dva pregovarača

D. M.

01. 04. 2021. u 09:25

LIDERI tzv. bojkot opozicije ponovo razmenjuju otrovne strelice između sebe oko strategije za međustranački dijalog koji bi uskoro trebalo da počne.

ВУК ЂИЛАСУ ЗАПРЖИО ГУЛАШ: Јеремић поново критиковао лидера ССП због дијалога с влашћу, тражи да опозицију заступају два преговарача

Jeremić i Đilas

Varnice su i ovog puta sevnule između prvaka Narodne stranke Vuka Jeremića i Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. Tako je Jeremić indirektno optužio Đilasa da, zahtevom da opozicija ima zastupljenost u uređivanju RTS, želi da kontroliše Javni servis. Takođe, još jednom je oštro kritikovao lidera SSP što ne prihvata njegov predlog o dva zajednička pregovarača opozicije u dijalogu:

- Ako Đilas nastavi da insistira na "gulašu od pregovarača" i da na pregovorima budu i Janko Veselinović i Levica Srbije i Nebojša Zelenović i njegov partner Aleksandar Olenik, da ne govorim o onima koji su izdali ideju bojkota, onda ćemo prepoloviti naše šanse u tom procesu. U dijalogu treba da nas predstavljaju dva kredibilna pregovarača. Ako pak nastupimo u čoporu šiljokurana iz svih mogućih stranaka, koji se tamo ukrste sa Đukom, Piljom, i sličnima, onda će to biti galimatijas iz kojeg ne može ništa pametno da izađe.

Jeremić podseća da je NS sugerisala da opoziciju zastupaju profesori Bojan Pajtić i Slobodan Samardžić, ali da su sa bivšim šefom DS "pogodili u oko sujetu njegovih bivših stranačkih kolega". On je rekao i da sada neko drugi predloži drugu dvojicu.

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je u sredu da ne želi da ulazi u odnose između različitih opozicionih stranaka i njihovih lidera, ni u to ko od njih koga i zašto međusobno optužuje.

- Neka rade šta hoće. Samo se plašim da je zahtev oko RTS u vezi sa "uređivačkim sekundama". Pa, koliko će tih sekundi da se pretvori u milione na Mauricijusu, u Švajcarskoj... Čini mi se da je to ključno pitanje.

VESELINOVIĆ: VUČE, TI SI PUKAO

JANKO Veselinović iz Pokreta za preokret oštro je odgovorio Jeremiću na "Tviteru":

- Ti očito imaš nekih problema. Rano je jutro. Ne verujem da si koristio neke supstance. Nemoj mene stavljati ni u kakve gulaše. Ja ti neću ćutati, kao što ti ćute neki drugi u opoziciji. Ti si jednostavno pukao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)