USRED BOMBARDOVANJA MILO SEO NA AVION ZA BRISEL: Knežević potvrdio reči generala Lazarevića - veleizdaju pretvorio u "patriotizam"

Novosti online

30. 03. 2021. u 10:02

GENERAL Vladimir Lazarević izjavio je da je crnogorski režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović izdao zemlju tokom NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine.

УСРЕД БОМБАРДОВАЊА МИЛО СЕО НА АВИОН ЗА БРИСЕЛ: Кнежевић потврдио речи генерала Лазаревића - велеиздају претворио у патриотизам

Foto: N. Fifić/Arhiva Novosti

Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije za vreme rata na Kosovu i Metohiji i NATO bombardovanja SRJ, a kasnije i komandant Treće armije Vojske Jugoslavije ocenio je tužnom činjenicu da se crnogorski vojnici trenutno na Kosmetu nalaze u sastavu okupacionih NATO snaga, od kojih su svojevremeno branili južnu srpsku pokrajinu.

– Zašto su to uradili? Taj odgovor, ako ga imaju, treba da daju oni koji su to organizovali. A najbolji odgovor na to pitanje dala je pre nekoliko meseci nova američka administracija koja je rekla da im je crnogorsko rukovodstvo 1999. godine veoma pomoglo za vreme NATO agresije. Amerikanci se 20-ak godina nakon agresije zahvaljuje rukovodstvu Crne Gore u okviru tadašnje SRJ za veliku podršku koju su pružili NATO-u. To ne samo da nije izdaja, već veleizdaja. Tako da me ne iznenađuje odluka rukovodstva Crne Gore da pošalje svoje vojnike na Kosmetu i ona je samo nastavak njihovog delovanja od 1999. godine. Svi ljudi koji su u tome učestvovali trebalo bi da se zamisle zbog čega su to napravili. Iskreno se nadam da će se stvari po tom pitanju promeniti dolaskom nove vlasti i da ćemo opet funcionisati kao dva naroda i jedno biće - kazao je Lazarević.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže u razgovoru da je to o čemu govori Lazarević postalo jedna od najsramnijih stranica u istoriji Crne Gore.

Foto N. Paraušić

- Upravo je Đukanović u oktobru '98. glasao da se naša tada zajednička država brani svim raspoloživim sredstvima protiv NATO agresije, a onda, pošto je počela, NATO avionom odleteo za Brisel i kao član Vrhovnog saveta odbrane odneo sve vojne tajne Alijansi, sa kojom smo bili u ratu. Ovo je bio jedan nezabeležen čin veleizdaje, zbog kojeg je Đukanović trebalo da odgovora pred sudovima naše države. Nikad mi neće biti jasno zbog čega nije uhapšen nakon povratka iz Brisela - kaže Knežević i dodaje:

- Kasnije je on koristio narativ da je odlaskom u Brisel poštedeo Crnu Goru, stradanje civila i uništenja infrastrukture, a država je procentualno imala veće gubitke i po broju žrtava i uništenoj infrastrukturi nego Srbija. Pretvarajući veleizdaju u patriotski čin, Đukanović je, u stvari, zaokružio standard zabadanja noža Srbiji, koji je kontinuirano zabadao od dana bombardovanja sve dosad.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)