OVAKO SE ĐILAS PRAVDA: Izjavama koje je dao ismeva građane Srbije (VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2021. u 21:32

NAKON otkrića da, lider stranke Slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas raspolaže sa čak 53 aktivna računa u različitim finansijskim institucijama u 17 zemalja, na kojima je krajem oktobra prošle godine ukupno imao tačno 67.966.814,35 dolara, on se na Nova S pravdao i izjavama ismevao građane Srbije.

ОВАКО СЕ ЂИЛАС ПРАВДА: Изјавама које је дао исмева грађане Србије (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Gostujući u emisiji Đilas je odštampao desetak papira kojima je mahao uporno ponavljajući da nema račune u inostranstvu. Ipak, sve o računima i novcu koje je Đilas deponovao širom sveta pročitajte KLIKOM OVDE!

Đilas je tvrdio i da je NBS utvrdila zakonitost poslovanja njegove firma "Multikom open" u Švajcarskoj, što je demantovano iz NBS.

Podsećanja radi, Narodna banka Srbije (NBS) demantovala je navode  Đilasa da je utvrdila zakonitost poslovanja njegove firma "Multikom open" u Švajcarskoj.

Iz kabineta guvernera NBS saopšteno je da NBS nije ovlašćena da ispituje pitanja zakonitosti porekla kapitala, osnivanja pravnog lica u zemlji i inostranstvu, te urednost plaćanja poreza, niti se u konkretnom slučaju bavila pitanjima za koja su nadležni drugi državni organi.

''U vezi s navodima Dragana Đilasa koji se odnose na zapisnik o kontroli koji je Narodna banka Srbije sačinila tokom kontrole deviznog poslovanja rezidenta Multikom Group d.o.o. Beograd, čiji je vlasnik i zakonski zastupnik Dragan Đilas, a radi otklanjanja nedoumica oko moguće sadržine zapisnika i zakonskih ovlašćenja NBS, obaveštavamo javnost da NBS nije ovlašćena da ispituje pitanja zakonitosti porekla kapitala, osnivanja pravnog lica u zemlji i inostranstvu, te urednost plaćanja poreza, niti se u konkretnom slučaju bavila pitanjima za koja su nadležni drugi državni organi (Tužilaštvo, Poreska uprava, Uprava za sprečavanje pranja novca, Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugo)", nacela je centralna banka.

Samim tim ni zapisnikom nije mogla da utvrdi da li je u vezi sa ovim pitanjima navedena kompanija postupala zakonito ili ne, kažu u NBS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma