"NOVOSTI" SU POKRENULE LAVINU KOJU NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Milenko Jovanov o brojnim aferama Dragana Đilasa

Novosti onlajn

27. 03. 2021. u 10:30

LIDER stranke Slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas raspolaže sa čak 53 aktivna računa u različitim finansijskim institucijama u 17 zemalja, na kojima je krajem oktobra prošle godine ukupno imao tačno 67.966.814,35 dolara.

НОВОСТИ СУ ПОКРЕНУЛЕ ЛАВИНУ КОЈУ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ: Миленко Јованов о бројним аферама Драгана Ђиласа

Foto: Arhiva

Milenko Jovanov kaže da Đilas "dobro zna da je taj novac stekao u vreme dok je bio na vlasti".

- "Novosti" su uradile ogroman posao i građanima Srbije pokazali istinu o ogromnoj sumi novca koji se nalazi na Đilasovim računima. Sama činjenica da je Đilas odlučio da ignoriše ovu temu, najbolje pokazuje da on ne sme da kaže građanima odakle mu ovoliki novac, jer bi to značio i kraj njegove političke karijere. Jer, da ih je pošteno zaradio, mogao bi mirne duše da kaže da ima taj novac, da ga je zaradio na zakonit način i sva bi priča na tu temu prestala. Međutim, on dobro zna da je taj novac stekao u vreme dok je bio na vlasti, a podsetiću, to je vreme kada su zatvarane fabrike, kada je podeljeno 500.000 otkaza, kada su ljudi ostajali na ulici... E, u to vreme, Đilasu je baš krenuo posao i reklamne sekunde su se prodavale kao alva!

- Sa druge strane, mislim da je jednako važno što su nadležni organi pokrenuli pravne mehanizme za utvrđivanje činjenica o poreklu tog novca i eventualnoj šteti koju je država pretrpela usled izbegavanja plaćanja poreza. "Novosti" su pokrenule lavinu koju više niko ne može da zaustavi. Džabe Đilasu i bežanje od poligrafa i kmečanje po ambasadama, ova afera mora da se institucionalno istraži i okonča. Za mnogo sitnije propuste, u vrednosti od nekoliko stotina dinara, poreski organi terete građane kada propuste da plate neku poresku obavezu, zato nema nikakvog opravdanja da se ne istraže Đilasovi mutni poslovi u vrednosti od nekoliko desetina miliona evra. Odbio je da odgovara novinarima koji mu se ne sviđaju, ali, pred državnim organima, Đilas mora da odgovara!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)