IMAMO TRI VAŽNE TEME: Dačić i Macura o predstojećem dijalogu vlasti i opozicije

Novosti online

21. 03. 2021. u 23:31

TOKOM emisjije “Hit tvit” učesnici su se dotakli i dijaloga vlasti i opozicije, koji bi trebalo da počne krajem marta uz posredstvo EU.

ИМАМО ТРИ ВАЖНЕ ТЕМЕ: Дачић и Мацура о предстојећем дијалогу власти и опозиције

Foto: Printscreenn/Pink

Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbijekaže da je udobna pozicija kada je stranka potpuno nova na političkoj sceni, što otvara prostor da kaže šta ima. Građani Srbije, kaže, imaju veće probleme od toga da li stranke mogu da sklone sujete sa strane i razgovaraju o izborima.

- Učestvovali smo u dijalogu jer imamo stranku i jer smo narodni poslanici koji imaju poslanički klub. Mi nismo zloupotrebljavali dobijeni prostor i čini mi se da deo političara koristi pažnju medija da bi ih što više uzurpirao i dolazi na sastanke da bi ispričao još nešto o vladajućoj koaliciji, odnosno vladajuća koalicija o opoziciji - kaže Macura.

Većina onih koji su bojkotovali izbore zloupotrebili su međustranački dijalog, a kako bi stvarali prisnije veze sa onima koji dolaze iz EP. Ona očekuje početak dijaloga, a Stranka moderne Srbije će mu se priključiti.

- Ne govorimo o platformama i nastavljamo kako smo započeli. Imamo tri važne teme: administraciju i olakšavanje kandidovanja političkim strankama van parlamenta, način na koji se finansiraju političke kampanje i treća tema koja se tiče stanja u medijima, a kako bismo ih motivisali da razumeju da treba na pravi način da informišu građane i da podjednako zastupe svaku stranku - kaže Macura.

Foto: Printskrin

Ivica Dačić kaže da postoji spremnost da se razgovara upravo o stvarima koje je Macura navela.

- Ako tome priđemo konkretno, možemo da uradimo značajne stvari bez obzira da li su prisutni ljudi iz Brisela. A ako dođu oni pa pristanu na uslove koji nigde na svetu ne postoje, onda je jasno da nije na delu posredovanje - kaže Dačić.

Siniša Mali kaže da opozicione stranke ne mogu međusobno da se dogovore oko ključnih pitanja.

- Mi ćemo razgovarati sa svima i lično mislim da je razgovor važan. Naš stav je tu jasan. S druge strane nemam utisak da deo opozicije i predstavnici bivšeg režima, koji su zakone i pisali, mogu da se dogovore oko toga kako će da se predstavljaju, koja im je platforma. To govori da ih briga za stvari koje su važne građanima. Radimo na tome da se unaprede uslovi, ali je važna i politika i program. Ako vam je politika Mauricijus, građani Srbije to neće podržati - kaže ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri