RAZRAĐENA ŠEMA! Dokazano da Đilas i Šolak sarađuju (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 03. 2021. u 19:44

KAKO su saznale "Večernje novosti", vlasnik 95 odsto "Dajrekt medije", sa kojom je Đilas započeo biznis i za koju tvrdi da ju je u aprilu 2014. godine prodao bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu i njegovoj CEE media - zapravo je firma Ascanius Netherlands BV.

РАЗРАЂЕНА ШЕМА! Доказано да Ђилас и Шолак сарађују (ВИДЕО)

Foto: Novosti

To jasno pokazuje zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije, koju je "Dajrekt medija" podnela 21. avgusta 2018, prilikom kupovine Pink M u Podgorici i Pink BH u Sarajevu. Rešenje kojim se Komisija izjasnila o ovom slučaju je - javni dokument.

 

Takođe, prema dosad dostupnim informacijama, zajam za kupovinu "Dajrekt medije" Gergovu je dao upravo Dragan Šolak i to u iznosu od 17,7 miliona evra. U avgustu 2015, dakle godinu dana pošto je "Dajrekt medija" navodno prodata bugarskom medijskom magnatu, ona se ponovo, i to bez ikakvih troškova, prenosi kompaniji Ascanius Netherlands BV, koja je osnovana 17. marta 2015. godine. A sada se pojavljuju dokazi da firma Ascanius, odnosno Đilas, imaju račun na Mauricijusu, što ukazuje na nekoliko stvari:

- Da je Đilas "Dajrekt mediju" samo fiktivno prodao;

- Da sa Šolakom ima dugoročne poslovne odnose, koji datiraju još od 2014, iako u javnosti negira da sa njim ima bilo kakvu poslovnu povezanost;

- Da je Šolak finansirao fiktivnu kupovinu "Dajrekt medije" preko CEE media Krasimira Gergova.

Tu nije kraj finansijskih lupinga Đilasa i Šolaka: u avgustu 2018. Šolakova "Junajted grupa" iz Luksemburga javno je kupila "Dajrekt mediju" od firme Ascanius.

Od tog trenutka, u bilansima preduzeća Ascanius LTD, odnosno u prihodima i profitima, pojavljuje se više od 52 miliona evra! Taj novac je očigledno vlasnicima Ascanius, odnosno Đilasu, raspoređen na račune širom sveta, od čega je jedan konto i onaj na Mauricijusu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (6)

Sofija

18.03.2021. 07:38

Тужилаштво да испита све наводе и ида крене у процес .Ђилас има прилику да докаже на суду да то није истина