TEK TAKO ZABORAVIO RAČUN NA KOM IMA 6 MILIONA? Jovanov zahteva da se utvrdi poreklo Đilasovog novca

Novosti online

17. 03. 2021. u 11:07

POTPREDSEDNIK Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao je povodom otkrića "Novosti" o računima koje Dragan Đilas ima na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

ТЕК ТАКО ЗАБОРАВИО РАЧУН НА КОМ ИМА 6 МИЛИОНА? Јованов захтева да се утврди порекло Ђиласовог новца

Foto: Tanjug

- Budući da je Dragan Đilas pre samo dva dana tvrdio da nema nikakve račune, postavlja se pitanje da li je svesno lagao, ili je, prosto, zaboravio na račun na Mauricijusu - zapitao je Jovanov.

Foto: Tanjug

On kaže da ako je Đilas svesno lagao, to znači da je on itekako svestan šta je sve radio i da je pokušao to da prikrije.

- Međutim, ako je zaboravio na taj račun, onda se postavlja pitanje koliko još ima sličnih računa i para na njima, kad je tek tako zaboravio račun na kome ima skoro 6 miliona evra. U svakom slučaju, mislim da institucije države moraju da preduzmu korake iz svoje nadležnosti i da se utvrdi odakle taj novac, kako je tamo dospeo i da li je tom prilikom i ko kršio zakone Srbije. Ovo zaista ne bi smelo da ostane na nivou novinskih tekstova i analiza, već mora dobiti epilog u postupku pred institucijama - rekao je Jovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (30)

vox

17.03.2021. 11:43

Ja 100 života moram da radim da bih zaradio te pare a on zaboravio da ima 6 miliona evra na računu, koliko onda ukupno ima po računima ako mu je ovo za zaborav i za "pod zub"?

Biljana M

17.03.2021. 11:54

Da nije amnezija u pitanju? Sevap je coveku pomoci da se seti gde je sve tu sicu od nekoliko stotina miliona eura zaturio. Tuzilastvo, pomazite sirotom Djilasu.

Bojana

17.03.2021. 12:33

Хаа, највећа шала коју сам чула у скорије време. Заборавио рачун са толиким парама. Скокнуо до Маурицијуса да тетки однесе лек је следеће.