U RATU JE IMAO NADIMAK "KOMANDANT VUK": Ovo je Pjetar Šalja uhapšen danas u Belgiji - u Briselu je već ispitavan zbog ratnih zločina (FOTO)

S.R.T.

16. 03. 2021. u 18:23

VLASTI Belgije uhapsile su danas Pjetra Šalju po nalogu za hapšenje sudije za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu, poznatom i kao Sud za zločine OVK.

У РАТУ ЈЕ ИМАО НАДИМАК КОМАНДАНТ ВУК: Ово је Пјетар Шаља ухапшен данас у Белгији - у Бриселу је већ испитаван због ратних злочина (ФОТО)

Foto: Facebook

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine OVK ispitalo je 2019. godine Šalju u Briselu.

On je za vreme rata imao nadimak "komandant Vuk".

Foto: Facebook

Delovao je u zoni Dukađini, kao komandant u selu Dujak.

Foto: Facebook, LJimaj desno na slici

Na jednoj od fotografija sa ratišta Šanja je sa Fatmirom LJimajem, koji je delovao u zoni Dukađini, a u optužnici koju je Specijalni sud podigao protiv Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija, kao izvršilac dela pominje se i LJimaj.

Inače, LJimaju i Ramušu Haradinaju je suđeno pred Međunarodnim sudom u Hagu, ali su oslobođeni.

Uhapšeni Šalja živeo je u Liježu.

Podsetimo, protiv Šalje je potvrđena optužnica, koju će sud u redigovanoj verziji objaviti naknadno.

Šalja će se nalaziti u pritvoru u Belgiji do eventualnog dovođenja u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća u Hagu, saopšteno je iz ovog suda.

Dodaje se da će u skladu sa Pravilnikom o postupku i dokazima, optužnica protiv Šalje biti objavljena najkasnije do trenutka prvog pristupanja optuženog sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)