"ROJTERS" O POTEZU SRBIJE I PREDSEDNIKA VUČIĆA: Reči hvale za donaciju vakcina - pravi kontrast u odnosu na tešku prošlost

Novosti online

02. 03. 2021. u 19:23

SVETSKI mediji su danas pohvalno izveštavali o velikoj donaciji vakcina koju je Srbija poslala Bosni i Hercegovini, a koju je danas predao predsednik Vučić tokom posete Sarajevu.

РОЈТЕРС О ПОТЕЗУ СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Речи хвале за донацију вакцина - прави контраст у односу на тешку прошлост

Foto: Printskrin

Rojters piše da je Srbija svojim bivšim ratnim neprijateljima, Federaciji BiH,  donirala 5.000 doza vakcina, čime je omogućila tom entitetu da započne imunizaciju.

Federacija je zajedno sa Republikom Srpskom naručila 1.2 miliona doza u okviru programa Kovaks, i gotovo 900.000 od EU, ali još uvek nije dobila nijednu.

Foto: Printscreen

 

Na sarajevskom aerodromu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vakcine članovima tročlanog predsedništva BiH - Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku i obećao da će narednih dana Srbija poslati još 5.000 doza.

- Srećan sam što možemo spasiti živote vakcinama, to je važno i sjajna stvar. Srbija je vaš prijatelj i komšija - rekao je Vučić okupljenim novinarima.

Rojters je u članku zatim podsetio na tešku prošlost i rat na prostoru Bosne i Hercegovine, i današnji gest predsednika Vučića i Srbije predstavlja pravi kontrast tim ratnim vremenima.

BiH je treća bivša jugoslovenska republika koja je primila vakcine iz Srbije, posle Severne Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!