OD TUČE NAPRAVILI LINČ SRBIJE: Razotkriven pokušaj da se događaj u Lapljem Selu iskoristi za politički obračun

D. Zečević

24. 02. 2021. u 21:39

SEDMORICI mladića osumnjičenim za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu, u kojoj je povređen i sin političara Nenada Rašića, ogranak Osnovnog suda iz Prištine sa sedištem u Gračanici odredio je pritvor do 30 dana.

ОД ТУЧЕ НАПРАВИЛИ ЛИНЧ СРБИЈЕ: Разоткривен покушај да се догађај у Лапљем Селу искористи за политички обрачун

Snimak tuče pojavio se na društvenim mrežama / Foto Printskrin

Ovaj slučaj uznemirio je javnost na KiM, ali i u centralnoj Srbiji, zbog pokušaja da se sve predstavi kao linč dece političkih neistomišljenika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da se ispostavilo kao tačno da Rašićev sin nije zadobio povrede u tuči koja ima politčku pozadinu, već da je u pitanju unapred zakazani obračun dve grupe mladića. Upitan - da li će neko odgovarati za hajku koja je tim povodom bila uperena prema Srpskoj listi i Srbiji, Vučić je odgovorio da je trpeo najgore uvrede, laži i besmislice sa "tajkunskih" medija i političara koji svaki put kad ne znaju šta će, za sve optužuju njega:

- Ne znam kako su uspeli da osude jednu stranu, a drugu ne, i kako su u sve to uspeli da upletu Srpsku listu, srpsku državu, pa i mene... A onda shvatite da je u svemu učestvovao vrh albanske samoproklamovane države od Aljbina Kurtija pa nadalje. Razumem kada to rade Rada Trajković, Rašić i pojedini ovdašnji političari, koji obmanjuju javnost po ceo dan, ali imam problem kada se pojedini strani predstavnici u to umešaju i počnu da lažu i obmanjuju celokupnu svetsku javnost.

Oglasio se i Miodrag Marković, jedan od roditelja maloletnog I. M. koji je takođe učestvovao u tuči, navodeći da se njegov sin nalazi u bolnici. Marković prenosi da je Nikola Rašić došao sa grupom momaka od 25 godina iz Dobrotina i nakon kraćeg prepiranja sa grupom u kojoj je bio i njegov sin, udario I. M.

JANjIĆ: DOGOVOREN SPIN

IGUMAN manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić izjavio je u sredu da je pogrešio u prvom komentaru o dešavanjima u Lapljem Selu, navodeći da se zapravo radi o "dogovorenom spinu o navodnom linču zbog političkih razloga". On je na "Tviteru" napisao da je iz proverenih informacija kosovske policije saznao da to bio sukob dveju suprotstavljenih grupa mladića, koje su prethodne okršaje imale u četvrtak i petak:

- Žao mi je što sam i lično bio obmanut ovim spinom koji samo pokazuje koliko su mladi izloženi političkim igrama neodgovornih ljudi koji se bave politikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti