PREMIJERKA KOMENTARISALA KURTIJEVE STAVOVE: "Ovakve izjave ne iznenađuju, ali su za žaljenje!"

Tanjug

16. 02. 2021. u 18:30

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da izjave lidera Samoopredljenja Aljbina Kurtija, koji je i kandidat te stranke za premijera, da mu dijalog sa Beogradom nije prioritet - nisu iznenađujuće, ali su "za žaljenje".

ПРЕМИЈЕРКА КОМЕНТАРИСАЛА КУРТИЈЕВЕ СТАВОВЕ: Овакве изјаве не изненађују, али су за жаљење!

Foto AP

- To jeste za žaljenje i ukazuje na neozbiljnost političkih elita u Prištini. Smatram da je dijalog jedini način za dogovor o normalizaciji odnosa dveju strana i za napredak i stabilnost. Uostalom, Priština bez tog dijaloga nema naročitu perspektivu jer više od polovine zemalja sveta nije priznalo tzv. nezavisno Kosovo - istakla je premijerka na pres konferenciji u vladi Srbije.

Ona je dodala da samo kroz dijalog Priština može da dođe na put evropskih integracija na kojem, kaže, pet zemalja članica EU takođe nije priznalo samoproglašeno Kosovo.

Osvrćući se na izjavu Kurtija da je potrebno veće učešće SAD u dijalogu, te da je potrebno podstaći "transatlantsku perspektivu", Brnabićeva je primetila da je Kurti, koliko se seća, prvo bio protiv Vašingtonskog sporazuma.

- Ali i to govori o posvećenosti ili ozbiljnosti političara u Prištini. Mi, za razliku od njih, ne dajemo suprotstavljene izjave svakih nekoliko dana - konstatovala je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)