"NEĆE BITI LAKA VREMENA ZA DIJALOG" - Dačić: Najvažnije da sačuvamo mir

Tanjug

16. 02. 2021. u 09:57

PREDSEDNIK Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić kaže da ga nije iznenadila izjava Aljbina Kurtija, koji je rekao da prioritet buduće prištinske vlade neće biti dijalog Beograda i Prištine.

НЕЋЕ БИТИ ЛАКА ВРЕМЕНА ЗА ДИЈАЛОГ - Дачић: Најважније да сачувамо мир

Foto D. Milovanović

On je za TV Pink naglasio da neće biti laka vremena za dijalog, ali da je najvažnije da se sačuva mir.

- Srbi su pokazali jedinstvo na izborima. To znači da možemo da vodimo ozbiljnu politiku podrške srpskom narodu. Ako nema Srba na KiM taj problem gubi na aktuelnosti. Gotovo svi Srbi na KiM glasali za Srpsku listu. To pokazuje poverenje u Srpsku listu, koja je oličenje veze sa Beogradom - naveo je Dačić.

Upitan da prokomentariše čestitku ambasadora SAD u Prištini koji je rekao da jedna čeka saradnju sa novom kosovskom vladom ka zajedničkim ciljevima, Dačić je rekao da se nada da su svima zajednički ciljevi očuvanje mira i regionalne stabilnosti.

- Bez obzira kakve su perspektive dijaloga, cilj je da se sačuva mir i regionalna stabilnost. Vreme je da se okrenemo agendi koja je realna i održiva, da Priština pristupi "mini Šengenu", da rešavamo životne probleme ljudi, ako ne možemo da se dogovorimo o trajnijem rešenju - rekao je Dačić.

Navodi da je do sada imao priliku da vidi mnoge platforme opozicionih stranaka za KiM, ali da se u svakoj zaobilazi glavno pitanje, a to je pitanje statusa Kosova.

Kako kaže u platformama ne smeju da pomenu nezavisnost Kosova, te onda govore o pomirenju.

- Šta znači pomirenje, jel to znači da mi prihvatimo nezavisnost Kosova - upitao je Dačić i dodao da Beograd ne želi dodatno zaoštrava situaciju i da će se zalagati da se otvore kapije za protok robe, kapitala u okviru "mini Šengena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)