SENZACIJA O "PUTINOVOM" DVORCU: Cilj filma Alekseja Navaljnog je bio udar na ruskog predsednika

Branko Vlahović - dopisnik iz Moskve

12. 02. 2021. u 12:00

Finansijeri iz Amerike i svi oni koji su Navaljnom pomagali da snimi i montira film iz recikliranih novinskih sadržaja dopunjenih foto-montažama, hteli su da opravdaju uloženi novac.

СЕНЗАЦИЈА О ПУТИНОВОМ ДВОРЦУ: Циљ филма Алексеја Наваљног је био удар на руског председника

Novosti

U želji da ostave utisak kod građana da su otkrili i napravili senzaciju, autori i finansijeri filma o tobožnjem "dvorcu za Putina" saopštili su da ga je preko "Jutjuba" gledalo čak 110 miliona ljudi.

Broj je zaista frapantan, ali kad su ruski TV kanali objavili reportaže sa gradilišta gde se moglo videti da u ogromnom objektu nema nikakve raskoši već goli zidovi, "reditelji" su zaćutali.

Sada se, međutim, pojavio interesantan podatak da je više od dva minuta filma u kome opozicionar Aleksej Navaljni priča dobro poznate detalje Putinove biografije dok je radio kao oficir u Drezdenu, pogledalo 11,6 miliona ljudi, a do kraja su ga gledala 3,4 miliona.

Lako je objašnjivo zašto se u početku tvrdilo da je imao publiku od 110 miliona ljudi. Finansijeri iz Amerike i svi oni koji su Navaljnom pomagali da snimi i montira film iz recikliranih novinskih sadržaja dopunjenih foto-montažama, hteli su da opravdaju uloženi novac, pa su zato naduvavali brojke.

Jasno je da je cilj autora i finansijera bio udar na Putina. Ali pošto je brzo procurila informacija sa čijim novcem su snimali i koje su strane službe pomagale Navaljnom, veliki broj građana Rusije nije hteo ni da ga gleda, što potvrđuje i najnovije sociološko istraživanje "Levada centra" koji uopšte nije naklonjen Kremlju.

Čak 31 odsto građana Rusije ništa ne zna o filmu, a 32 procenta anketiranih je "nešto čulo", ali ne zna detalje. Film je gledalo 26 odsto ispitanika i među njima je najviše mladih. Samo 17 odsto ljudi smatra da je sve ono što je pokazano istina. Dakle, milioni koje Zapad troši na satanizaciju Putina nemaju efekta, već mu kod patriota samo podižu rejting.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju