HVALA VAM NA LJUDSKOJ I DRŽAVNIČKOJ BRIZI: Vučić uputio reči zahvalnosti Si Đinpingu (FOTO)

Novosti online

03. 02. 2021. u 14:53

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas predsedniku NR Kine Si Đinpingu na solidarnosti koju su on i njegova zemlja pokazali tokom borbe sa virusom korona.

ХВАЛА ВАМ НА ЉУДСКОЈ И ДРЖАВНИЧКОЈ БРИЗИ: Вучић упутио речи захвалности Си Ђинпингу (ФОТО)

Foto: EPA

Vučić je na instagramu podelio fotografiju susreta sa Sijem i u opisu fotografije iskazao zahvalnost na pomoći po pitanju dostave vakcina iz te zemlje.

- Veliko hvala predsedniku Si Đinpingu na ljudskoj i državničkoj brizi i solidarnosti i pomoći da kineske vakcine što pre i u velikim količinama stignu do građana naše zemlje - napisao je Vučić na svom zvaničnom instagram nalogu.

Podsećamo, Vučić je danas primio poziv predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga za učešće na Samitu Kine i CIEZ, koji će putem video linka biti održan 9. februara.

U pozivu predsednika Si Đinpinga se, između ostalog, kaže:

- Godina 2020. bila je više nego izazovna. Suočene sa iznenadnim napadom zarazne bolesti KOVID-19, Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) udružile su se u borbi protiv virusa korona i prevazilaženju izuzetno teškog vremenskog perioda koji je izazvala ova bolest, čime je stvoren novi zamah za saradnju između Kine i CIEZ.

Imajući u vidu ograničenja koja nameće pandemija, saglasili smo se da odložimo samit Kine i CIEZ, koji je prvobitno bio zakazan za april prošle godine i koji je trebalo da bude održan u Pekingu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (43)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni