BOJAZAN ZA ŽIVOT MILANA MARTIĆA: Bivši predsednik RSK ima šećer, u teškom stanju i drugi haški osuđenici

Tanjug

31. 01. 2021. u 18:46

PREDSEDNIK Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je danas na Vladu Srbije da pokrene inicijativu u međunarodnoj zajednici da predsednik bivše Republike Srpske Krajine Milan Martić (67) i drugi haški osuđenici kaznu izdržavaju u Srbiji.

БОЈАЗАН ЗА ЖИВОТ МИЛАНА МАРТИЋА: Бивши председник РСК има шећер, у тешком стању и други хашки осуђеници

Foto: Printscreen

Linta u pisanoj izjavi napominje da su uslovi boravka haških osuđenika loši i da su u posebno teškim okolnostima pored Martića i Dragomir Milošević i Milan Lukić koji kaznu služe u Estoniji.

Miodrag Linta/Foto: Tanjug

- Srpski zatvorenici u Estoniji služe kaznu u uslovima nižim od garantovanih i propisanih međunarodnim konvencijama - naveo je Linta. Dodao je da se Martić, koji ima šećernu bolest, nalazi u kudikamo težoj situaciji, tako da ako se nastavi diskriminatorski odnos zatvorske uprave prema njemu, postoji realna opasnost da neće dugo živeti.

Milan Martić, bivši predsednik RSK, prema rečima Linte, jedan od vođa ustanka srpskog naroda protiv "ustaškog režima" Franje Tuđmana, osuđen je od Haškog tribunala na 35 godina zatvora za planski progon, ubistva i druga nečovečna dela protiv Hrvata u ratu koji je, kako je dodao, Srbima nametnut.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024