PROPADAJU PLANOVI ZLOČINCA HARADINAJA: Ni EU ga ne podržava u zapaljivim izjavama tokom kampanje

Novosti online

28. 01. 2021. u 14:36

ПРОПАДАЈУ ПЛАНОВИ ЗЛОЧИНЦА ХАРАДИНАЈА: Ни ЕУ га не подржава у запаљивим изјавама током кампање

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

PORTPAROLKA Kancelarije EU u Prištini Dinka Živalj izjavila je da i u izbornim kampanjama politički lideri treba da daju primer u promovisanju uzajamnog poverenja i vrednosti Evropske unije.

Ona je na ovaj način odgovorila na pitanje "kako Kancelarija EU komentariše svakodnevne izjave predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da će se, u slučaju odlaganja prijema tzv. Kosova u međunarodne institucije, zalagati za referendum o ujedinjenju s Albanijom".

- Politički lideri u regionu treba da daju primer u promovisanju klime uzajamnog poverenja, negovanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, principa i vrednosti za koje se EU zalaže. To važi i u izbornim kampanjama - poručila je šefica službe za komunikacije EU u Prištini Dinka Živalj.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

28.01.2021. 16:45

EU snosi odgovornost kao i dosada najvecu podrsku imju i savjete kako da se ponasaju sa Zapada. Uvjerili se da Srbija ne popusta i jos ima podrsku od Kine i Russije, Sada je Brisel u dilemu kao i Vasington, nece moci da zatezu obruc oko Srbije, to je vrijeme vez proslo.