PONOSAN SAM NA SRBIJU: Predsednik Vučić ne krije oduševljenje nakon obilaska spomenika Stefanu Nemanji (FOTO)

Novosti online

23. 01. 2021. u 20:13

ПОНОСАН САМ НА СРБИЈУ: Председник Вучић не крије одушевљење након обиласка споменика Стефану Немањи (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- NIŠTA lepše nisam video. Bukvalno veličanstveno! Ponosan na Srbiju, njenu istoriju, kulturu, na naš narod i njegovu duhovnost. Zahvalan svima koji su učestvovali u izradi predivnog spomenika Stefanu Nemanji - napisao je predsednik na Instagram profilu nakon večerašnjeg obilaska Savskog trga

On je večeras prisustvovao probi osvetljenja Savskog trga i spomenika.

Porazgovarao je i sa radnicima koji rade punom parom, kako bi trg bio spreman za otvaranje 27. januara.

Vučić je konstatovao i da je popravljen sat na zgradi stare Železničke stanice, nakon 24 godine.

- Srbija nije bila u stanju 24 godine da popravi sat na železničkoj stanici - primetio je on.

Takođe, naveo je da bi zgradi Pošte treba vratiti staru fasadu.

Predsedniku su spomenik, novo znamenje Beograda, predstavili Oleg Laskarev, predstavnik autora, ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova, i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Oni su mu predstavili mozaik, koji se nalazi u unutrašnjosti šlema, koji predstavlja postament, koji je uradio ruski umetnik Muhin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (73)

Marko

23.01.2021. 21:04

Savski trg dobija jedan novi izgled, koji je kombinacija modernog i tradicionalnog. Sve u svemu izgleda odlicno, a i spomenik Stefanu Nemanji je bas prikladan za to mesto.

Sanja

23.01.2021. 21:08

Novo-postavljeni spomenik Stefanu Nemanji za Srbiju ima ne samo klasičnu kulturno-istorijsku vrednostima, već i poseban duhovni značaj, budući da spomenik govori o postanku srpske države, o svim uspesima ali i problemima, i ima snažnu simboliku!

Ljubica

23.01.2021. 21:09

Velelepni spomenik Stefanu Nemanji je fantastično urađen, i još lepše ukomponovan sa pratećom okolinom koja sadrži kulturno-istorijsku priču o ovoj ličnosti! Savski trg danas izgleda kao najlepši svetski arhitektonski rad, i na tome neizmerno hvala Vucicu i Vladi Srbije!

Jelena

23.01.2021. 21:09

Najlepši trg u Beogradu i Srbiji biće novi, renovirani i rekonstruisani Savski trg koji će predstavljati najlepše estetsko i arhitektonsko uređenje oko spomenika Stefanu Nemanja - tvorcu vizije o srpskoj državi koja danas živi, radi i razvija se!

Darko

23.01.2021. 21:39

Srbija je sve lepša nakon izgradnjenih modernih autoputeva a Beograd je sve lepši nakon izgradnje Beograda na Vodi i rekonstrukcije Savskog trga.

Taki

23.01.2021. 22:33

Svaki pogled na Savski trg, na spomenik Stefanu Nemanji , podseća na veličanstvenost srpskog naroda. Da nikad ne zaboravimo naše korene i veru, tradiciju i kulturu.

Mina

23.01.2021. 23:08

Novi simbol na Savskom trgu izgleda neverovatno na slikama, mogu da zamislim kako izgleda uzivo. Srbija cuva svoju kulturu, korene i tradiciju svog naroda.

Tijana

24.01.2021. 00:11

Treba odati počast čelniku dinastije koja nas je stvorila i u čije vreme je Srbija bila jedna od najmoćnijih država! A sve to na datum koji se opet odnosi na člana dinastije i koji je isto toliko doprineo našem narodu! To je najmanje što smo mogli da uradimo za njih.

Jelena

24.01.2021. 00:28

Trg i spomenik su izgrađeni na takav način da svi građani Srbije budu ponosni. Sve ono sto je urađeno u zadnjih nekoliko godina i sve ono što će tek biti urađeno jesu realna slike napretka naše lepe Srbije.

Olja

24.01.2021. 00:30

Danas sa ponosom predstavljamo našu istoriju, naši koreni se znaju. Ovo će biti najposećenije mesto u Beogradu. Srbija danas ide putem napretka u sigurnu budućnost.

Ivana

24.01.2021. 00:45

Ovo je zaista najlpeši spomenik na svetu, uklapa se ua mabijent Beograda na vodi. Hvala predsedniče što činite sve da Srbija sačuva svoju istoriju, veru, indentitet. Aleksandra Vučića za doživotnog predsednika nema ničeg lepše od spomenika kulture.

stevo

24.01.2021. 00:46

Preponosni smo na nasu istoriju i ovaj spomenik Stefanu Nemanji je potvrda da kao narod cenimo i ne zaboravljamo one prave vrednosti.Ocuvanje vere i tradicije je simbol svakog naroda