OGLEDALO NOVOPAZARSKE POLICIJE: Podrška suspendovanom policajcima iz Novog Pazara

N. K.

22. 01. 2021. u 15:31

ОГЛЕДАЛО НОВОПАЗАРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Подршка суспендованом полицајцима из Новог Пазара

Foto: N. Kočović

POLICIJSKA uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv saobraćajnih policajaca Zorana Sekulića (47) i Farisa Mehovića (34) zbog, kako su naveli, teške povrede službene dužnosti.

Oni su udaljeni sa posla do okončanja postupka zbog “nepreduzimanja ili nedovoljnog preduzimanja mera iz svoje nadležnosti za bezbednost lica, imovine i poverenih stvari, kao i nezakonitog, nesavesnog, nemarnog rada ili propuštanja radnje koje su prouzrokovale ili su mogle prouzrokovati štetu ili nezakonitost u radu.

- Policijska uprava najoštrije osuđuje neprofesionalno ponašanje svakog pojedinca koji šteti ugledu policije – navodi se u saopštenju novopazarske policije.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehović i Sekulić su pre par dana, prilikom kontrole saobraćaja, zaustavili vozača koji je upravljao automobilom pod dejstvom alkohola.

Kada su ga dovezli do Doma zdravlja, kako bi mu utvrdili količinu alkohola u krvi, on je iskoristio njihovu nepažnju i pobegao, što su oni propustili da prijave pretpostavljenim starešinama.

Nakon što se pojavila informacija da su suspendovani, građani Novog Pazara negodovali su na društvenim mrežama tražeći da se odmah vrate na posao, a pojedini su direktno pisali Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Aleksandru Vulinu.

- Meni je Mehović pisao 20 kazni i nikad se nisam naljutio, uvek me je kažnjavao sa pravom. Sekulić i on su dva, možda, najpoštenija saobraćajca u gradu i treba da ih unaprede, a ne da ih suspenduju – jedan je od komentara na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pazarac

22.01.2021. 17:23

Suspendovali su dva sigurno najbolja policijska sluzbenika a gomila njihovih kolega koji se druze sa kriminalcima ostaju netaknuta ?!! Ove ljude treba odmah da vrate na posao a da se pozabave pravim problemima u svojim redovima !